news-details

Uzay alanındaki uluslararası işbirliğini güçlendirmeye hazırız

Çin Dışişleri Bakanlığı, dünya ülkeleriyle uzay alanındaki iletişim ve işbirliğini güçlendirmeye ve bu alandaki gelişme sonuçlarını paylaşmaya hazır olduklarını açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin günlük basın toplantısında, Beidou-3 Küresel Uydu Navigasyon Sistemi'nin inşasının resmen tamamlanarak hizmete girmesine ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

Wang "Bugün Çin halkı için gurur ve heyecan verici bir gün. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping bu sabah Beijing'de Beidou-3 Küresel Uydu Navigasyon Sistemi'nin inşasının resmen tamamlanmasına ve hizmete girmesine ilişkin düzenlenen törene katıldı. Xi törende, Çin'in tamamen kendi olanaklarıyla inşa ettiği ve bağımsız bir şekilde yürüttüğü küresel uydu navigasyon sisteminin resmen hizmete girdiğini açıkladı. Böylece Beidou sisteminin dünyaya kaliteli hizmet vererek, insanlığa yarar getireceği yeni sayfa da açılmış oldu." ifadelerini kullandı.

Wang, Beidou sisteminin hizmetlerinin halihazırda 200'ü aşkın ülke ve bölgeyi kapsadığına, abone sayısının da 100 milyonu aştığına ve dünyadaki ülkelerin yarısından fazlasının bu sistemden yararlanmaya başladığına dikkat çekti.

Wang, Çin'in diğer ülkelerle birlikte karşılıklı saygı, açıklık, kapsayıcılık, eşitlik ve karşılıklı yarar temelinde uzay alanındaki iletişim ve işbirliğini güçlendirerek, bu alandaki gelişme sonuçlarını paylaşmaya devam etmeye, insanlığın kader ortaklığının oluşturulmasını hızlandırmak için olumlu katkılarda bulunmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı