news-details

Çin Dışişleri Bakanı, Musk’ı kabul etti

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Qin Gang, bugün Beijing’de Tesla Motors Şirketi’nin CEO’su Elon Reeve Musk’u kabul etti.

Qin Gang, görüşmede yaptığı konuşmada, Çin’in yabancı işletmelere hukuk devleti temelinde piyasalaşma ve küreselleşmeye dayalı elverişli bir ticari ortam oluşturmak için yoğun çaba harcamakta olduğunu belirtti.

Sağlıklı, istikrarlı ve yapıcı Çin-ABD ikili ilişkilerinin iki ülkeye olduğu gibi, tüm dünya ülkelerine de yararlı olacağına dikkat çekti. Qin Gang, şunları söyledi:

“Biz, Çin-ABD ikili ilişkilerini geliştirmek için direksiyonu isabetli ve sağlam tutmalıyız, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in ortaya koyduğu karşılıklı saygı, barış içinde bir arada yaşama, işbirliği ve kazan-kazan ilkesi doğrultusunda doğru yönde ilerlemeliyiz. Özellikle zamanında frene basmalıyız, tehlikeli sürüşten kaçınmalıyız, gaza yerinde basmalıyız, dolayısıyla çifte kazanca dayalı iş birliğini ilerletmeliyiz.”

Musk,  görüşmede ABD ve Çin’in çıkarlarının iç içe geçtiğine ve birbirlerinden ayrılamayacağına işaret ederek, Tesla şirketinin “Çin-ABD ayrışmasına” karşı çıktığını, Çin’deki ticari işlerini genişletmeye ve gelişme fırsatlarından birlikte faydalanmaya hazır olduğunu söyledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

,Hibya Haber Ajansı