news-details

Kocaeli'nin ücretsiz spor okulları 11 yaşında

Ücretsiz Spor Okulları, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın "Spor kenti Kocaeli" vizyonuyla yeni dönemde de 06-14 yaş grubunda 41 binin üzerinde öğrenci sporla buluşturacak.

Başkan Büyükakın, sağlıklı yaşamın temelinin spor olduğuna dikkati çekerek, “Kocaeli’nde milyonlarca liralık spor yatırımı yaptık. Spor tesislerinden açık alan futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu gibi spor tesisleri inşa ettik.” şeklinde konuştu.

"Ailelerin de rehabilitesi"

Ücretsiz Spor Okullarında engelli çocukların da spor eğitimi aldığını belirten Başkan Büyükakın, “Engelli çocuklarımız spor okullarında sadece sportif aktiviteler değil ayrıca sosyal faaliyetlerinde de bulunuyoruz. Böylece toplumsal farkındalığı artırmak, öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkı sağlamak, akranları ile ilişki kurabilecekleri sosyal ortamları yaratmak suretiyle toplumdaki engelli ayrımcılığı ile mücadele eden ailelerin çocuklarına destek verilirken, dolaylı olarak ailelerin de rehabilitesini sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çocuklardan Başkan Büyükakın'a teşekkür 

Eğitimler sayesinde hem spor yapma imkanı bulduklarını hem de sosyalleşebildiklerini belirten ve sokakta olmak yerine boş zamanlarını verimli geçirdiklerini kaydeden öğrenciler, kurslara katılmaktan büyük bir keyif aldıklarını ifade etti.

Spor Okulu öğrencileri ayrıca kendilerini geliştirme imkanı bulduklarını ve bu nedenle Başkan Büyükakın’a teşekkür ederek, arkadaşlarına da spor okullarını tavsiye edeceklerini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kış döneminde 32 bin çocuğun sporla tanışmasını sağlarken yetenekli öğrenciler bir üst çalışma alanlarına yönlendirilerek SPORTAM Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nde yetenekleri tespit edilip Türk sporuna kazandırılarak kulüplere yönlendiriliyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından açılan Spor Okulları’nda kış dönemi boyunca; atletizm, badminton, basketbol, jimnastik, güreş, masa tenisi, satranç, voleybol ve yüzme olmak üzere 9 branşta eğitimler veriliyor. 12 ilçede 8 aylık kış döneminde Büyükşehir Belediyesi spor tesislerinin yanı sıra Milli Eğitim İl Müdürlüğü veya Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı spor tesislerinde genç nüfusun yoğun olduğu ve dar gelirli ailelerin yaşadığı bölgeler tercih edildiği 99 spor tesisinde sporun birçok branşıyla tanışma imkanı bulacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2022-2023 öğretim yılı kış dönemi ücretsiz spor okullarında atletizm ve jimnastik branşlarının başı çektiği eğitimlerden, 9 branşta 15 bin 780’si kız ve 16 bin 15’i erkek öğrenci olmak üzere 31 bin 795 öğrenci ilk kez sporla tanışırken yaz dönemi ile birlikte 41 binleri aşkın olması hedefleniyor.

Engelli öğrenciler de katıldığı 9 branşta 113 eğitmenle kapılarını 19 Eylülde açan spor okullarından kış dönemi boyunca 32 bin de fazla öğrenci yararlanacak.

Hibya Haber Ajansı