news-details

FX bülteni

USD/TRY: Beklendiği gibi faizleri değiştirmeyen ve faizlerin 2022'ye kadar sıfıra yakın kalmasını öngören, diğer yandan getiri eğrisi kontrolünü önümüzdeki toplantılarda konuşmayı planlayan Fed sonrasında küresel piyasalarda risk iştahında zayıf bir görüntü var. Zayıf risk iştahıyla beraber, yaşanan düşüşlerin ardından Dolar'da da toparlanma gözlemlerken, Gelişmekte Olan Ülke para birimleri satıcılı bir görüntü sergilemekteler. TL'de de hafif baskı yaşanırken, kurda 6,8250 direnci önemli. Şu aşamada, Dolar'daki yükselişi trend değişikliğinden ziyade bir düzeltme olarak değerlendirirken, kur söz konusu direncin altında kalmaya devam edebilir. Olası düşüşlerde ise 6,76 ve 6,7240 sıralı destekler olarak izlenebilir. Veri tarafında bugün, ABD tarafında TSİ 15.30'da mayıs ayına ilişkin ÜFE ve 6 Haziran haftasına ilişkin yeni işsizlik maaşı başvuruları verileri öne çıkıyor. Bugün ayrıca TSİ 13'te iki gün sürecek Euro Bölgesi maliye bakanları toplantıları (Eurogroup) başlayacak.



EUR/USD: Dün Fed beklenildiği üzere faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Diğer yandan, daha önce de Başkan Powell'ın vurguladığına benzer şekilde noktasal grafiğe göre faizlerin 2022'ye kadar cari düzeyinde kalması beklenmekte.  Fed ayrıca kredi akışını desteklemek adına varlık alımlarını artıracağını vurguladı. Fed sonrası fiyatlamalara baktığımızda, risk iştahında zayıflama, Dolar'da da toparlanma gözlenmekte. Pairtede ise şu aşamada düşüşlerin sınırlı kaldığını izliyoruz. Özellikle, Avrupa bölgesi ve ECB'nin aksiyonlarıyla Avro'daki yükseliş momentumu devam ederken, Dolar'daki hareketin daha çok tepki niteliğinde olması nedeniyle paritedeki düşüşler sınırlı kalmaya devam edebilir. Bu kapsamda, parite 1,1320 seviyesinin üzerinde kalabilir. Olası yükselişlerde ise direnç 1,1440 seviyesinde.


XAU/USD: Dün sert bir yükseliş kaydederek günü 1.739 seviyesinden kapatan değerli maden bu sabah hafif kar satışlarıyla karşılaşıyor. Ons Altın'da geri çekilmenin sürmesi durumunda aylık ortalamanın da yakın seyrettiği 1.724 seviyesinden tepki görülebilir. Halihazırda kısa vadeli iyi bir momentum yakalanmış durumda. Diğer yandan, olası yükselişlerde güçlü gözüken 1.745 civarındaki dirençten satıcılar güçlenebilir. Aksi durumda 1.754 hedef olabilir.

 

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı