news-details

Sanayici Ahmet Özkayan, BALNET’te yüksek teknolojiyle gelen başarı öyküsünü anlattı

Ülkemizin teknoloji üslerinden Ermaksan’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, şirketin yarım asırlık yolculuğunda küçük bir atölyeden, dünyaya teknoloji ihraç etmeye kadar uzanan başarı hikayesini iş dünyası temsilcileriyle paylaştı.

 

• BALKANTÜRKSİAD’ın iş geliştirme networking ağı BALNET toplantısında konuşan Ahmet Özkayan, “Tüm önceliğimiz milli üretim. Geliştirdiğimiz teknoloji ile kilogram değeri 2 milyon doları bulan lazer ışın kaynağını dünyada üreten sayılı ülkelerden biri olduk. Ülke olarak, akıllı ve katma değerli ürünler üreterek ihracat yapmalıyız. Türkiye’nin geleceği burada” ifadelerini kullandı.

 

Sayın Haber Merkezi;

Bursa, 04.02.2020 - ‘Yenilikçi teknolojiler’ sloganıyla Endüstri 4.0’a uygun akıllı ve ileri teknoloji çözümler geliştiren Ermaksan’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, BALNET toplantısında Bursa iş dünyası temsilcilerine şirketin başarı öyküsünü ve vizyonunu aktardı.

 

Balkan Rumeli Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) ciro artırımı, kaynak yaratma, ilişki ağını yönetmek ve geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği networking ağı BALNET’în konuğu olan Özkayan, şirketin 90’lı yılların başından itibaren ihracata yöneldiğini ifade etti. Özkayan, o dönem elinde çanta ile bizzat pazar arayışları yaptığını ve bunun da şirket olarak çok faydasını gördüklerini belirtti.

 

Dümeni teknolojiye kırdı

 

Çok küçük yaşlardan itibaren atölye çalışmaları ile iş dünyasına adım attığını ve sanayici kökenli bir aileden gelmesinin de işe adaptasyonunda çok katkısı olduğunu kaydeden Özkayan, “Dünyada değişime ve krizlere bizzat şahit oldum. Bu süreçte ihracatçı bir firma oluşumuz, bizi bu krizlerden korudu. Özellikle 2008 yılı, şirketimiz için yeni kararların ve stratejilerin benimsendiği bir yıl oldu. Bu dönemde, rotamızı tamamen gelecek odaklı belirleyip, dümenimizi teknolojiye kırdık. Bugün itibariyle şirket olarak; sac işleme makineleri imalatı, yüksek güçlü lazer ışın kaynağı imalatı, 3D katmanlı metal parça üretim makineleri imalatı, katmanlı imalat titanyum tozu imalatı, yarı iletken teknoloji ile lazer çip ve diyot imalatı, CNC kontrolör ve yazılım imalatı ile gömülü sistemler kontrol kartları imalatının yanı sıra, savunma sanayinden yenilenebilir enerjiye kadar pek çok sektöre yönelik özel üretimlerle ülkemiz için katma değer üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

DNA’mızda yatırım var

 

Ermaksan olarak yatırımcı bir firma olduklarının altını çizen Ahmet Özkayan, “İlk günden beri insana, teknolojiye, makineye yatırım yapıyoruz. Kazandığımızı daima yatırım ile değerlendirdik. Böyle yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü DNA’mızda yatırım var. Ama daima kendimiz yapalım, kendi insanımızla yapalım düşüncesiyle hareket ettik. Dolayısıyla milli üretim önceliğimiz. Bunun için de nitelikli insan kaynağına çok büyük önem veriyoruz. Etrafımızda hep iyi yetişmiş, araştırmayı bilen, değer üreten insanlar var. Ülke olarak yapacağımız çok şey var. Ama daha da büyüyüp kalkınmak için yüksek katma değerli ürünler üretmeye mecburuz. Bu sene Türkiye’nin ilk yarı iletken ihracatını yapmayı hedefliyoruz. Tüm amacımız; dünyanın dört bir yanına teknoloji ihraç etmek ve ülkemizi bu alanda söz sahibi ülkelerden biri haline getirmektir. Bunun için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Samimi bir ortamda ve interaktif bir şekilde gerçekleşen toplantının ardından, BALKANTÜRKSİAD tarafından Ahmet Özkayan’a değerli katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.


Hibya Haber Ajansı