news-details

1. Sarıyer Ekonomi Kongresi

Ekonomiye dair birçok önemli ismi ağırlayan kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Özgül Gülmez'in moderatörlüğünü yaptığı programında, açılış konuşmalarını Borsa Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydemir, CHP Genel Başkan Yardımıcı Lale Karabıyık, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ömer Rıfat Gencal ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptı.

Borsa Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydemir, konuşmasında Sermaye Piyasası Kanunu'nda düzenlemeler yapılması gerektiğinin altını çizerek, "Bağımsız yatırım danışmanlığı dediğimiz sistemin oluşturulması gerekiyor. Sermaye piyasası yeteri kadar gelişemedi 1986 yılında yatırım sermaye planında 3 milyon civarında yatırımcı var. Geliştirilmesi için temel yapıların oluşması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kendilerinin yerel yöneticiler olarak, yaşamın en önemli parçaları arasında yer aldıklarına işaret eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise "Yaşamda her ne oluyorsa orada olmamız gerektiği bilincindeyiz. Buradan çıkan sonuçları bir sonuç bildirgesi olarak yayınlamak ve ne gerekiyorsa onu yapmak için hazırlı olduğumu belirtmek istiyorum." dedi.

Kongre, Hibya Haber Ajansı sitesinden ve Hibya'ya bağlı 230 siteden izlenebiliyor. Öte yandan, Hibya'dan yayın alan bin 800 abone kuruluştan telifsiz olarak 19 binden fazla yayıncıya ulaşıyor.

Kongre aynı zamanda eş zamanlı olarak Facebook, Twitter, YouTube, Instagram ve Linkedin üzerinden de canlı izlenebiliyor.

Hibya Haber Ajansı