news-details

Pandemi döneminin göçmen sporculara etkisini masaya yatırıyor

Koronavirüs spor camiasında en çok yurt dışı bağlantılı sporcuları etkiledi. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin, genç ve/veya göçmen sporcuların korunmasına dönük projeler gerçekleştiren Mission 89 ile gerçekleştirileceği sanal yuvarlak masa toplantısında, yurtdışından gelen sporcuların karşılaştığı sorunlar ve ihtiyaçlar masaya yatırılıyor. Pandemi döneminin sporculara etkisi, bu noktada bu gruba sağlanabilecek destekler ve göçmen politikalarının ele alınacağı etkinlik, 9 Haziran 2020 Salı saat 14:30’da zoom üzerinden düzenlenecek.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İlknur Hacısoftaoğlu ve Mission 89 yönetim kurulu üyesi Yann Coelenbier moderatörlüğünde düzenlenen etkinliğe; Galatasaray S.K. Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Göçmen Birimi Koordinatörü Simten Birsöz, Afrikalılar Topluluğu Derneği Başkanı Julius Kugor ve Eurosport Türkiye Prodüksiyon Müdürü ve Kadir Has Üniversitesi öğretim görevlisi Bağış Erten katılacak.

 

Sanal yuvarlak masa toplantısına https://www.eventbrite.com/e/mission-89-istanbul-bilgi-university-round-table-1-tickets-107812363682?ref=estw adresinden kayıt olabilirsiniz.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla “Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz” ilkesiyle yola çıkarak kurulmuştur. Yaklaşık 1500 kişilik bir öğretim kadrosuna sahip olan üniversitenin 20.000’e yakın öğrencisi ve 45.000’e yakın mezunu vardır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, İşletme, İletişim, Sağlık Bilimleri, Mimarlık ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150’yi aşkın ön lisans, lisans ve doktora programı sunmaktadır. Kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS’in 2020 yılı “Gelişmekte olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması”nda en iyi 130 üniversite arasında yer almaktadır. İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere ve Kuştepe olmak üzere üç kampüsü bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir.


Hibya Haber Ajansı