news-details

Mansur Yavaş: “Ankara, aydınlık yarınların şehri ve hürriyetimizin simgesidir"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’nın Başkent oluşunun 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla davet düzelendi.

Seymen ekibinin gösterisi ile başlayan programa; Ankara Valisi Vasip Şahin, büyükelçiler ile yabancı misyon temsilcileri, Ankara milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Başkan Yavaş, davetteki konuşmasında, tüm dünyadaki insanların, farklı bedenlerde de olsa ve farklı dilleri de konuşsa aslında aynı duyguları taşıdıklarını ifade ederek, Ankara’nın Milli Mücadele’nin karargahı, aydınlık yarınların şehri ve hürriyetin simgesi olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri uygulamalardan da bahseden Başkan Yavaş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Kentimizin dört bir yanında altyapıyı yeniliyor, yeni yollar ve köprüler yapıyoruz. Yeşil alanlarımızın ve parklarımızın sayılarını artırıyor, kırsal mahallelerde üreticimize destek oluyoruz. Ulaşım projeleri, bisiklet yolları, kadın istihdamı, kültür sanat çalışmaları ve öğrenci dostu uygulamalarımızla Ankara’yı geleceğe taşıyoruz. Şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla örnek oluyor, nihayetinde de uluslararası birçok ödüle layık görülüyoruz.”

Başkan Yavaş, Ankara’nın dayanışma, iyilik ve sevginin kenti olmaya devam edeceğini dile getirdi.

Davetin ardından Başkan Yavaş, 13 Ekim Ankara’nın Başkent oluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında; Anıtkabir’de devlet erkanının da katılımıyla düzenlenen törene katıldı.

Hibya Haber Ajansı