news-details

Piyasalar kararsız görünüyor

Piyasa Gündemi

Hafta başında Fed ve Trump’dan gelen destek mesajları salgında ikinci dalga endişelerini hafifletse de özellikle Çin’den gelen yeni vaka haberleri tedirginlik oluşturmaya devam ediyor. Veri trafiğinin de sakin olması salgınla ilgili ortaya çıkan her yeni veri ve haberin daha yakından takip edilmesini sağlıyor.
 
Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  

•    14:00 İngiltere – Faiz Kararı Önem: Orta 
•    15:30 ABD – Haftalık İşsizlik Maaşı Baş. Önem: Orta 
 

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’de gelen olumlu veriler, Fed’in özel sektör tahvil alımı yapacağı haberi, Trump hükümetinin 1 triyon doları bulacak altyapı hazırlığı haberleri ve virüse karşı geliştirilmekte olan ilaç/aşı haberleri hafta içinde küresel ölçüde risk iştahını destekleyen haberler olurken, başta Çin’de olmak üzere vaka sayılarında görülen artışlar salgında ikinci dalga endişesini devam ettiriyor. BIST 100’de son günlerde küresel piyasalarla korelasyon yeniden artırmış durumda. Dün ABD endekslerinde sınırlı kayıplar görülürken, bu sabah da vadelilerde %0,5 üzerinde kayıplar var. Asya piyasaları hafif satıcılı seyrederken, Avrupa’da da benzer açılışlar bekleniyor. Dolar//TL dün endeks kapanışında olduğu gibi 6,85 civarında bulunuyor. BIST 100’ün güne hafif satıcılı başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Önceki hafta yurtdışından pozitif ayrışan BIST 100’ün yurtdışı ile daha korelasyonunda artış görülüyor. Bugüne kadar önemli destek seviyeleri üzerinde tutunmayı başaran BIST 100’de 111 bin üzerinde zorlanma ve göstergelerde yorulma emareleri dikkat çekiyor. Bugüne kadar önemli bir destek kırılımı olmadığı sürece karamsarlığa gerek olmadığını düşündüğümüz endekste son zirvenin bulunduğu 111.875 geçilmeden bu bölgeye yakın yerlerden alım yapmanın riskli olmaya başladığını düşünüyoruz. Aşağıda ise 109.400 ve 108.250 gibi iki güçlü desteğimiz mevcut. Bu seviyelerin altına olacak hacimli sarkmaların, bugüne kadar devam eden pozitif görünümü bozacağı göz önünde bulundurulmalı.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı