news-details

İş dünyasında kadın iletişim ağı İzmirde gerçekleşti

KAGİDER koordinatörlüğünde, KAİSDER ve BUİKAD paydaşlığında yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı (Women Business Network W-BUN) projesi kapsamında İzmirli kadın girişimciler ile bir araya gelindi. Toplantıda kadın girişimcilerin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

 

İş dünyasında kadınların gerekli bilgilere ve iş pazarlarına ulaşmaları için etkin bir iletişim ağı içerisinde yer alarak kapasitelerini geliştirmeleri hedefiyle yola çıkan, İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı’nın (Women Business Network W-BUN) istişare toplantılarının üçüncüsü, 24 Ocak’ta İzmir’de gerçekleşti.

 

Kadınlar kamu ihalelerinde daha aktif olmalı

KAGİDER koordinatörlüğünde, KAİSDER ve BUİKAD paydaşlığında yürütülen proje faaliyetleri kapsamında 8 ilde gerçekleştirilecek iştiare toplantısının üçüncüsü 50 kadın girişimcinin katılımıyla İzmir’de yapıldı. Toplantıda; girişimci kadınların kamu alımlarındaki deneyimleri, yaşanan zorluklar, çözüm önerileri ele alındı. Kamu alımlarıile ilgili güncel mevzuat bilgilendirmesi uzman hukuk danışmanı tarafından aktarıldı. Toplantıda kadınların kamu ihalelerinde yeteri kadar var olmadığı, kadın girişimcilerin kamu ilişkilerinde yeteri kadar aktif olmadığı bu konuda biraz daha motivasyona ihtiyaçları olduğu kaydedildi.

 

Kadın girişimciler online platform sayesinde büyüyecek

Kadın girişimcilerin katma değerli üretim ve iş pazarlarına ulaşmaları, etkin bir iletişim ağı içerisinde olmaları görüşüyle yola çıkan proje, Türkiye’nin dört bir yanındaki kadın girişimcileri www.ticaretinkadinlari.com sitesinde bir araya getiriyor. Web platformu, kadınların kamu ve özel sektörün mal ve hizmet satın almak için düzenlediği ihaleler alanında başarılı olabilmeleri, gerekli bilgilere ve pazarlara ulaşabilmeleri için güçlü bir araç niteliğinde olacak. Kurulan portal ile girişimci kadınlar tek bir çatı altında birbirlerini destekleme, ortak iş yapma ve girişimci kadınlar ile iş yapmak isteyen kurumlar bir araya gelecek. Diğer taraftan gerek kamu gerekse özel sektör alacağı ürün veya hizmeti sağlayacak kadın girişimcilerin bilgilerini platform üstünden ulaşabilecek.

 

İzmir’de kamu ziyaretleri gerçekleştirildi

 

Kadın girişimcilerin kamu ve özel sektör ihaleleri alanında güçlü biçimde yer alabilmeleri için ilgili mevzuatta gerekli değişikliklerin yapılması yönünde, yerel yönetimler tarafında gerekli desteği almak ve projeye dikkat çekmek adına kamu ziyaretleri gerçekleştirildi. Bu kapsamda “İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı” projesi çalışmalarını sürdüren proje ekibi, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret ederek işbirliklerinin, katkılarının önemi vurgulandı. Ayrıca, İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Eyüp Cemal Elmasoğlu ile gerçekleştirilen toplantıda da odaya kayıtlı kadın girişimcilere ulaşmak ve portalın duyurulması yönünde destek konusuna dikkat çekildi.

Projede kamu ihaleleri için yasa önerisi çalışması hazırlanıyor

Katılımcı sivil toplum kuruluşlarının ve kadınların hizmet ve danışmanlık almalarını, Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı’nın küresel hedefine katkıda bulunmayı, politika süreçlerine daha aktif, katılım yoluyla sivil toplumun gelişimini hedefleyen İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı (Women Business Network W-BUN) projesi kapsamında küçük ve orta ölçekli bir çok kadın girişimcilerin kamu ihalelerinde yer alması için yasa önerisi çalışmaları yürütülmekte.

Proje ile kamu sektörüyle müzakere edilecek bir yasa için teklif sunulması, katılımcı STK'ların ve kadınların ulusal ve uluslararası ölçekte kapasitelerini geliştirmelerinde destek olacak.


Hibya Haber Ajansı