news-details

bang.Prix ekibi dünyaca ünlü TouchDesigner'da Türkiye'yi temsil edecek

Her yıl Kanada'nın Montreal kentinde düzenlenen ve dünyanın en önemli teknoloji ve sanat etkinliklerinden biri olan TouchDesigner Summit, Türkiye sanat dünyasından bang. Prix ekibini konuşmacı olarak ağırlıyor. Tüm dünyadan 68 konuşmacının yer aldığı etkinlikte bang. Prix ekibi, "Dijital Sanat Alanında Çalışan Sanatçıların Uluslararası Mobilitesi" projesinin sonuçlarını uluslararası sanat dünyası ile paylaşacak.

Türkiye'de ve dünyanın farklı ülkelerinde yapay zeka, büyük veri, robotlar ve genetik gibi inovatif ve bilimsel unsurları kullanarak sanatsal çalışmalar yapan gençleri görünür kılmak, bir yandan da iş ve teknoloji dünyasını yeni fikirlerle beslemek amacıyla düzenlenen bang. Prix, bu yıl 20'ncisi düzenlenecek olan TouchDesigner Summit 2019 Montreal etkinliğinde konuşmacı olmak üzere davet edildi.

Dünyanın en önemli teknoloji ve sanat etkinliklerinden biri olarak kabul edilen TouchDesigner Summit, 17-19 Ağustos 2019 tarihlerinde Kanada'nın Montreal kentinde düzenleniyor. Her yıl dijital sanatlar alanında çalışan yüzlerce sanatçı, küratör ve tasarımcıyı bir araya getiren etkinlik bu yıl 68 ülkeden gelen katılımcılarla, 45 workshop ve 21 konuşma programına ev sahipliği yapıyor.

Gençlerin teknolojik ve bilimsel unsurlar içeren sanatsal üretimlerini desteklemek hedefiyle yıl boyunca farklı sergi ve etkinliklerle dinamik kalan inovasyon ekibi ArtBizTech'in ana destekçiliğini üstlendiği bang. Prix programı, dijital sanatlar alanında üretim yapan gençleri uluslararası arenada görünür kılmak adına geçtiğimiz aylarda Londra'da da bir sergi düzenlemişti.

Tasarım Odaklı Düşünme ile hayata geçen proje sunulacak

TouchDesigner Summit etkinliğindeki konuşma programı kapsamında bang. Prix ekibi, dünyanın 22 ülkesinden katılım sağlanan, Tasarım Odaklı Düşünme (Design Thinking) metodolojisiyle gerçekleştirdiği "Dijital Sanat Alanında Çalışan Sanatçıların Uluslararası Mobilitesi" projesinin sonuçlarını aktaracak. Etkinlik kapsamında ayrıca, daha önce Akbank Sanat, Sonar Festival ve Londra'da gerçekleştirilen çalıştayların devamı olarak, dijital sanatlar alanındaki sorunlara yaratıcı çözüm fikirleri geliştirilecek.

TouchDesigner Summit için aldıkları davete ilişkin görüşlerini aktaran bang. Prix Küratörü Esra Özkan, "Sanat dünyasından en önemli isimlerin katıldığı böyle bir etkinliğe konuşmacı olarak Türkiye'den yalnızca ekibimizin davet edilmiş olmasının heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 68 yabancı konuşmacı arasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek başlıca hedefimiz. Ayrıca dijital sanatlar alanında çalışan Türk sanatçılarını da uluslararası bir izleyici kitlesine hitap edecek olan bu etkinlikte tanıtıyor olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

bang. Prix Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yayıcı ise Design Thinking çalışmalarının iş dünyasında olduğu kadar sanat sektöründeki projelerde de etkili bir şekilde kullanılabildiğini, yaptıkları bu araştırmalar ve yazdıkları raporlar ile herkese açık olarak yenilikçi fikirleri paylaştıklarını dile getirdi.

bang. Prix ekibinin etkinlikte sunacağı "Dijital Sanat Alanında Çalışan Sanatçıların Uluslararası Mobilitesi" projesine,http://www.bangprix.org/dijital-sanatlar-alaninda-calisan-sanatcilarin-uluslararasi-mobilitesi-icgoru-raporu/ linkinden ulaşmak mümkün.

bang. Prix Hakkında

bang. Prix, hem Türkiye'de ve dünyanın farklı ülkelerinde yapay zeka, büyük veri, robotlar ve genetik gibi inovatif ve bilimsel unsurları kullanarak sanatsal çalışmalar yapan gençleri görünür kılmak, hem de iş ve teknoloji dünyasını yeni fikirlerle beslemek amacıyla düzenlenen bir program. Program dahilinde güzel sanatlar, mühendislik, tasarım, biyomedikal gibi farklı disiplinlerden herkesin sanatsal projeleri desteklenirken; farklı mekanlardaki sergilerle bu dijital sanat evreninin daha çok kişiye ulaşması sağlanıyor. bang. Prix, Design Thinking metodolojisi ile sanatı bir araya getirerek kurumların yeni ve yenilikçi fikirler üretmelerine destek olan inovasyon ekibi ArtBizTech'in ana destekçiliğinde düzenleniyor.

bang. Prix programına ilişkin daha detaylı bilgilere ulaşmak için: www.bangprix.org

Contactplus+ İletişim Hizmetleri