news-details

ABB'den 65 yaş üstü vatandaşlara ilk yardım semineri

ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can, Aile Yaşam Merkezleri'nde düzenledikleri ilk yardım eğitimleri serisine Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi'nde devam ettiklerini söyledi. 

Periyodik aralıklarla eğitimlere devame edeceklerini dile getiren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi Sorumlusu Sema Özsoy ise  “65 yaş üzeri üyelerimize evlerinde olası bir kazaya etkin müdahale edebilmeleri için ilk yardım eğitimi düzenledik. Eğitime katılım ve ilgi oldukça fazlaydı.”diye konuştu.

İlk yardım eğitimine katılan üyeler ise memnuniyetlerini şu sözlerle anlattı:

Asuman Ulu: “Böyle bir ortamda böylesi yararlı eğitimlerin verilmesi çok güzel. İnsanlarla bir araya gelen herkesin ilk yardımı bilmesi gerekiyor. Yıllar sonra yeniden ilk yardım eğitimi alarak bilgilerimi güncellemiş oluyorum.”

Funda Kırsakal: “Uzun zamandır buraya üyeyim. Eğitimler çok yararlı geçiyor. İlk yardım her yerde gerekebilir. İnsanlara doğru ve bilinçli yardım edebilmek için çok önemli bir eğitim.”

Enver yüksel: “Eşimle birlikte burada çeşitli kurslara geliyoruz bizim için çok faydalı oluyor. Bugün de ilk yardım eğitimi aldım ve benim için çok faydalı oldu. Görünmez kazalarda doğru müdahale edebilmek için bu eğitimleri sık sık almak gerekiyor.”

Hibya Haber Ajansı