news-details

Günlük piyasa beklentileri



Dolar küresel bazda kısmi de olsa kar satışları ile karşılaşırken dolar endeksi gerileme kaydederek 97.82 seviyesinin hemen üzerinde denge arayışını sürdürdü.

ABD Başkanı Donald Trump, sermaye kazançlarını enflasyona endeksleyerek vergilerde indirime gidebileceğini belirtti. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Endekslemeyi uzun zamandır konuşuyoruz ve bir çok kişi endekslemeden memnun ve bu basit bir şekilde yapılabilir.

Doğrudan benim tarafımdan yapılabilir" ifadelerini kullandı. ABD vadeli endeksleri Trump'ın Çin ile bir anlaşma yapmak için hazır olmadıklarını söyleyerek böyle bir anlaşma için aciliyet olmadığını işaret etmesi ve Fed'e bir kez daha büyük çaplı bir faiz indirimine gitme çağrısı yapmasının ardından gerileme kaydetti.

Dow Jones endeksi %0.66 oranında düşüş yaşarken, S&P 500 endeksi %0.79 oranında azaldı. Nasdaq endeksi ise %0.68 oranında gerileme kaydetti. Yurt içi piyasalarda ise Dolar/TL kuru yükselişini üçüncü işlem gününe taşırken 5.7553 direncinin hemen altında hız keserek dengelendi.

Haftanın üçüncü işlem gününde açıklanacak verilere bakıldığında;

15:30 Kanada TÜFE (Beklenti %0.1 / Önceki -%0.2)

17:00 ABD Mevcut Ev Satışları (Beklenti 5.39M / Önceki 5.27M)

17:30 ABD Ham Petrol Stokları (Beklenti -1.889M / Önceki 1.580M)

21:00 Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Toplantı Tutanakları

verileri dikkatle takip edilecektir.



Dinamik Menkul Değerler