news-details

Avrupa MB'nin yılın ilk toplantısı sonrası açıklanacak karar metni yakından izlenecek

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yılın ilk toplantısını gerçekleştiriyor…

Banka, 2020 yılı ilk toplantısının ardından açıklayacağı karar metni piyasa oyuncuları tarafından yakından takip edilecek. Özellikle, son dönemde bölge ekonomisinde diğer verilerde karmaşık bir seyir izlenirken, enflasyon verisinde yaşanan toparlanma eğilimi dikkat çekmeye devam etmekte.

Bankanın enflasyon tarafında sınırlı iyileşme sonrasında faiz patikasına dair yaklaşımının nasıl şekilleneceği toplantının merak edilen konularından birisi. Piyasa beklentisi bankanın faiz oranlarında değişikliğe gitmemesi yönünde. Bu koşullarda, politika faiz oranını %0,00, marjinal fonlama faizi %0,25 ve mevduat faiz oranını %-0,50 düzeyinde koruyacağı yönünde. Karar metni ardından düzenlenecek basın toplantısında ECB Başkanı Christine Lagarde’nın açıklamaları takibimizde olmaya devam edecek.

Global Piyasalarda öncü İmalat PMI dataları açıklanmaya başlıyor…

Hafta içerisinde, Almanya, Euro Bölgesi, İngiltere ve ABD’de açıklanacak olan öncü İmalat PMI verileri özellikle, büyüme verisi ne öncü gösterilmesinden dolayı datanın performansı önemli. PMI verisinin 50 eşik değerinin altında gerçekleşmesi sektörde daralmayı ve üzerinde gerçekleşmesi ise genişlemeyi işaret ediyor.(24 Ocak)

Almanya ve Euro Bölgesi’nde ZEW Ekonomik Güven Endeksi açıklanıyor…

Almanya ve Euro Bölgesi’nde açıklanacak. ZEW Ekonomik Güven Endeksi verileri uzun bir aradan sonra Aralık ayında tekrar pozitif bölgeye geçiş yaptığı görülmüştü. Açıklanacak Ocak ayı verisinde iyileşmenin devam edip/etmeyeceği takibimizde olmaya devam edecek. (21 Ocak)

Davos Zirvesi Başlıyor…

İsviçre'nin Davos kasabasında 21-24 Ocak'ta gerçekleştirilecek 49. Dünya Ekonomik Forumu, 110 ülkeden iş adamı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl Davos’un ana teması "Sürdürülebilirlik ve İşbirlikçi Bir Dünya İçin Paydaşlar" başlığı altında gerçekleşecek. Türkiye Tüketici Güven Endeksi Açıklanıyor…

TÜİK tarafından açıklanacak olan veri Aralık ayında bir önceki aya göre %1,9 düşüş ile 58,8 seviyesinde yılı tamamlamıştı. Ocak ayı verisine dair piyasa beklentisi bulunmamaktadır. (23 Ocak)

* Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Almanya'da gerçekleşecek olan Libya konusuyla yapılacak konferansına katılım sağlaması bekleniyor. (19 Ocak)

* Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yıllık değerlendirme toplantısı gerçekleştirecek. (20 Ocak)

* Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Olağanüstü Genel Kurulu ihtiyat akçesinin kâra katılarak dağıtılması gündemiyle toplanacağı açıklandı. (20 Ocak) *Çin Merkez Bankası Faiz Kararı açıklanacak. (20 Ocak)

* Global Borsalar Tatil Programı: ABD New York Borsalar ve Bankalar 'Martin Luther King Günü' nedeniyle kapalı olacak. (20 Ocak)

* Eurogroup toplantısı Brüksel'de gerçekleştirilecek.(20 Ocak)

*Avrupa Birliği(AB) Dışişleri Konseyi toplantısı Brüksel'de gerçekleştirilecek. (20 Ocak)

* TCMB'nin 16 Ocak tarihinde gerçekleşen PPK toplantısının özet raporu


Kaynak: A1 Capital


Hibya Haber Ajansı