news-details

Küresel gelişmeler takip ediliyor

Piyasa Gündemi

Hükümet, Bankacılık Kanunu'nda değişiklik içeren teklifi dün TBMM’ye sunarken konu ile ilgili değişiklik talepleri piyasaların takibinde yer aldı. Çin’in ABD’ye yönelik tarife indirim mesajı sonrasında ABD Başkanı Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi, birinci aşama ticaret anlaşmasına dair bağlılıklarını yineledi. Çin’deki virüs salgını önemini korurken, yurt içinde siyasi ve jeopolitik gelişmeler izlenmeye devam edilecek. 

 Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler    
     
•    16:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek
•    18:00 ABD – Toptan Stoklar Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasaları dün güne pozitif bir seyirle başlarken, gün içinde dalgalı bir seyir yaşandı. BIST-100 Endeksi’nde de pozitif bir seyir gözlenirken, Bankacılık Kanunu’na ilişkin değişiklik teklifi haberi ve kâr satışlarıyla endeks kazançlarını geri vererek günü %0,03’lük bir kayıpla 122.284 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü yükselişle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında geçen günlerin aksine kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,98 – 5,99 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,98'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Dün 123.850’yi test ettikten sonra kar satışları ile karşılaşan endekste, günün ikinci yarısında yurtdışı piyasalardaki bozulmanın ve bankacılık sektörü ile ilgili haber akışlarının etkisi ile satışlar sertleşti. Bir süredir bahsettiğimiz 118.500-124.500 aralığı içinde konsolide sürecini devam ettiren endekste, bu band içinde kısa vadeli düşünmekte fayda olduğunu düşünüyoruz. Bu band içinde ilk önemli destek 121.500 ilk direnç ise 123.700 olarak izlenebilir. Bugün aşağı yönlü hareketlerde bu seviye referans noktası olarak izlenebilir. Endekste günlük grafiklerde teknik göstergeler pozitif seyrini devam ettirirken, alt periyotlardaki zayıflık dikkat çekiyor. Bu da bahsettiğimiz konsolide kanalının alt bandının test edilme ihtimalini artırıyor.      

 

 

Kaynak:Gedik Yatırım 
Hibya Haber Ajansı