news-details

Başkan Şahin, gazetecilerle bir araya geldi

Özel bir otelde verilen kahvaltı programında medya sektörünün sorumlulukları ve kentin sorunlarında ortak hareket edilmesi için birlik mesajının verildiği toplantında Başkan Fatma Şahin, sektör temsilcilerinin gelişen teknolojiye ayak uydurması için eğitim başta olmak üzere destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Programda 20 Ağustos 2022’de Nizip’te yaşanan trafik kazasında yaralılara yardım ederken başka bir kaza yaşanması sonucu vefat eden İHA Muhabirleri Umut Yakup Tanrıöver, Muhammed Abdulkadir Esen hazırlanan video ile anıldı.

“Bizler meslek olarak ikiz kardeşiz, bizim alanımız zaman, mekan tanımayan bir alan”

Başkan Şahin, program kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım, çevre, konut, kentsel dönüşüm, enerji, tarım, restorasyon ve sosyal alanda yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bir sunum yaptı.

Umut Yakup Tanrıöver, Muhammed Abdulkadir Esen’in fedakarlıklarının gazetecilik mesleğinin bir kez daha kutsal bir görev olduğunu gösterdiğini belirten Başkan Şahin, şunları söyledi:

“Bizler meslek olarak ikiz kardeşiz, bizim alanımız zaman, mekan tanımayan bir alan. Gecemiz, gündüzümüz, kışımız, baharımız yok. Yaptığınız mesleğin ne kadar kıymetli olduğunu bilen bir kardeşinizim. Tam ileri demokrasi hedefimiz var. Bu hedefte insanların en çok ihtiyacı olan çok sesli, tarafsız, bağımsız haber alma özgürlüğünü kısıtlamamız gerekiyor. Son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu konuda hem birey olarak hem kurumsal olarak güçlenmeniz konusunda bütün gücümüzle yanınızda olmaya çalıştık. Daha birlikte gitmemiz gereken çok yol var. Bunun için bir aynı masada oturup ortak sorunlar için ortak çözümler üretmemiz gerekiyor.”

“Toplumsal bilinç açısından bu konuda bizlere de görev düşüyor”

Başkan Şahin konuşmasının devamında Türkiye Yüzyılı’nın insanlığın yüzyılı olacağını vurgulayarak, “Gazeteciler, doğru haber ile insanları bilgilendirmekten sorumlu. Aldığınız mesleki eğitim, insani altyapı buna yönlendiriyor. Ama bazen küçük bir kirli haber her tarafı yalan yanlış insanları yönlendirdiğini görüyoruz. Toplumsal bilinç açısından bu konuda bizlere de görev düşüyor. Dünyada artık bir dijitalleşme çağı yaşıyor. Buna ayak uydurmak için hepimizin kendini geliştirmesi gerekiyor. Bu gelişmede ihtiyacınız olduğu lojistik destekte ben ve arkadaşlarım sizlerin yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar ve sunum sonrası Başkan Şahin, gazetecilerle beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hibya Haber Ajansı