news-details

İTO’da ikinci kez Şekib Avdagiç dönemi

İstanbul Ticaret Odası'nın 21'inci dönem başkanlığına ikinci kez Şekib Avdagiç seçildi.

Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şekib Avdagiç, 700 bini aşkın İstanbullu firmayı temsil eden ve Teknopark İstanbul’un ana ortaklarından olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinde yönetim kurulu başkanlığına açık ara oy farkıyla yeniden seçildi.

81 ayrı mesleğe mensup 273 meclis üyesi, İTO’nun gelecek 4 yılına yön verecek isimleri belirlemek üzere odanın Eminönü Merkez Binası’nda oylama gerçekleştirdi. Seçim sonuçlarına göre Avdagiç, geçerli 267 oyun 184'ünü alarak 140 yıllık geçmişe sahip İstanbul Ticaret Odası’nın ikinci kez yönetim kurulu başkanı oldu.

"İstanbul ve Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz"

Sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada, "İTO’da çok az başkana nasip olan ikinci dönemde de başkanlık yapmaya beni ve ekibimi layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum" diyen Avdagiç, İstanbul ve Türkiye için çalışmaya, üretmeye, yeni hedeflere doğru yürümeye devam edeceklerini kaydetti. Avdagiç, "Geçen dönem başlattığımız birçok projemizi sizlerle birlikte tamamlayacağız. Yine sizlerle birlikte bu projelerimize yenilerini katacağız. İstanbul iş dünyasını 140 yıldır olduğu gibi en iyi şekilde zirveye taşıyıp, yine zirvede tutacağız" ifadelerini kullandı.

Şekib Avdagiç kimdir?

"1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden makine mühendisi olarak mezun olan Avdagiç, 1988’de İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletmecilik İhtisas Programını derece ile bitirdi. 1990’da MÜSİAD’ın kuruculuğunu yapan heyette görev alan Avdagiç, 2009’da yılında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı oldu. 2009-2013 arasında İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, 2013-2018 arasında İTO Meclis Başkanı olarak görev yaptı. Nisan 2018’den itibaren İTO Yönetim Kurulu Başkanı olan Avdagiç, aynı zamanda Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır."


Hibya Haber Ajansı