news-details

ABB’de “Zabıta Haftası” kutlamaları başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Zabıta Daire Başkanlığı, Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 196’ncı yılını düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlamaya başladı.

ABB, Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 196’ncı yılı kutlamaları kapsamında Ulus Atatürk Anıtı önünde tören gerçekleştirildi. Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal ve beraberindeki heyetin Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaretiyle başlayan kutlamalar, Ulus Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması ve Anıtkabir’e düzenlenen ziyaretlerle devam etti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ardından, Zabıta Teşkilatı Federasyonu Başkanı Abdurrahman Karabudak’ı ziyaret eden Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal ve beraberindeki heyet, 7 Eylül’e kadar sürecek programları kapsamında ilçe belediye başkanlarını ziyaretlerini sürdürecek.

Törende yaptığı konuşmada, Başkent Zabıtası’nın hizmet kalitesini her geçen gün artırdığını halkın huzurunu, mutluluğunu ve sağlığını ön planda tuttuğunu belirten Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, “Zabıtamız, jandarma ve polis ile iş birliği ve koordinasyon içerisinde, şehrimizin güven itibarı, halkla belediye arasında bir sevgi ve güven köprüsüdür. 7 gün 24 saat esası ile halkımızın emrinde olan Zabıta Teşkilatımız kurulduğu günden beri vatandaşlarımızın güven ortamında yaşamasının önemli teminatlarından biri olmuştur.” diye konuştu.

Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk konuldu

Ulus Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törenden sonra Anıtkabir’e giderek Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan Erdal, daha sonra Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Erdal, deftere şunları yazdı:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, Türk milletinin ulu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 196’ncı yılı kutlamaları kapsamında Başkent Zabıtası olarak manevi huzurunuzda bulunmanın sevinç ve gururu içerisindeyiz. Aziz hatıranız önünde Cumhuriyetimizin başkentinin zabıtaları olarak kentimize yakışır bir vizyon ile adalet ve hukuk çerçevesinde halkımızın emrinde seçilmiş belediye başkanımızın denetiminde, ortak akılla hizmet etmeye, vatandaşlarımızın huzur ve güvenini en iyi şekilde sağlamaya söz veriyoruz. Büyük Atatürk, Başkent Zabıtaları gücünü damarlarındaki asil kandan alarak yorulmadan gösterdiğiniz hedefe yürürken en iyi hizmeti sunacak ve emanetiniz olan Cumhuriyeti canı pahasına koruyacaktır. Bu azim ve anlayışla Zabıta Dairesi olarak sizin ve aziz şehitlerimiz huzurunda saygıyla eğiliyoruz ruhunuz şad olsun.”

Hibya Haber Ajansı