news-details

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

Fed, FOMC Ocak ayı toplantısının ardından politika faizinde değişikliğe gitmedi. (%1,50 - %1,75)

Fed Ters Repo Faizini %1,45’ten %1,50’ye yükseldi.

Powell: Koronavirüs Çin'i etkiliyor, büyük olasılıkla tüm dünyaya etkileri olacak.

Powell: Aktif repo operasyonlarımız devam edecek.

ABD / Kudlow: Fed'i daha cesur  görmek istiyorum.

Çin’de ülke genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 170’e, virüs bulaşan kişi sayısı 7.711’e yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan F-35 Yorumu: ABD ciddi adım atmadı.

Dışişleri Bakanlığı: Fransa, Konferans kararlarının uygulanmasına katkıda bulunmak istiyorsa, öncelikle Hafter’e verdiği desteği sonlandırmalıdır. Fransa’dan beklenen, Türkiye’yi suçlamak yerine, Libya’da istikrar ve güvenliğin sağlanmasına yönelik olumlu bir rol üstlenmesidir .

Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nın (NAFTA) yerini alacak ABD-Meksika-Kanada Ticaret Anlaşması’nı imzaladı.

İnfo Yatırım Günlük Bülten

Ne Olacak?

İçeride TCMB yılın ilk enflasyon raporunu açıklayacakken, Almanya’da açıklanacak TÜFE İngiltere’de açıklanacak faiz kararı ve ABD’de açıklanacak GSYH piyasaların odağında olacak.

Bugün ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Ankara’ya gelecek.

İngiltere yarın AB’den ayrılacak.

S&P’nin Türkiye notunu yarın açıklaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif aşağı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

 

 

 

 

BİST100 endeksinde hafif aşağı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

 

BiST100 endeksi, geçtiğimiz işlem gününe hafif alıcılı bir açılışla başlaması beklentisi karşılık güne %0,65 oranında yükselişle 120.585 seviyesinden başladı. Çin Piyasasının kapalı olması endeksteki baskının bir nebze kırılmasını sağladı. Ancak piyasaların önceliği coronavirüsü olurken, diğer taraftan da açıklanacak Fed faiz kararı bekleniyordu.

 

Endeks sabahki alışların ardından kapanışa doğru satışların artmasıyla günü %0,09 azalışla 119.689 seviyesinden tamamladı.

 

Fed faiz kararında değişikliğe gitmedi. Powell faiz kararı ardından coronavirüsü ve Çin’e de değindi. Powell, "Coronavirüs önemli bir mesele ancak bir belirsizlik ortamı var. Virüs büyük ihtimalle Çin'deki ekonomik aktiviteyi etkileyecek. Çin'deki virüsün etkilerini çok yakından izleyeceğiz. Xoronavirüsün makro ekonomik etkilerinin ne olacağı belirsiz. Ancak yakın dönemde Çin ekonomisi üzerinde etkileri olacağı açık" açıklamasında bulundu.

 

İçeride TCMB yılın ilk enflasyon raporunu açıklayacakken, Almanya’da açıklanacak TÜFE İngiltere’de açıklanacak faiz kararı ve ABD’de açıklanacak GSYH piyasaların odağında olacak.

 

Endeksin pozitife dönmesi durumunda takip edeceğimiz direnç seviyeleri 121.000 – 121.800 – 122.500 olacak. Kar satışlarının devamı durumunda ise destek seviyeleri ise 119.200 – 118.500 – 117.700 olacak.

Kaynak:
Hibya Haber Ajansı