news-details

Dünyanın kriptoya açılan kapısı: Bybit

Dünyanın en çok ziyaret edilen üçüncü kripto para borsası olan Bybit'in kurucu ortağı ve CEO'su Ben Zhou, yıl ortası değerlendirmesinde birçok yeni ürüne ve önemli dönüm noktasına değindi. Ayrıca Bybit kart ve Bybit cüzdanı da dâhil olmak üzere Bybit'te yeni kullanıma sunulan ürünlerle ilgili detayları paylaştı.

Önemli Dönüm Noktaları

  • 160 ülkeden 10 milyon kullanıcı: 2022 yılının Ağustos ayında Bybit toplam 10 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu, hızla büyüyen kripto borsası için çok önemli bir başarı.

  • 16 farklı dil destekleniyor: Dünya çapında bir kripto para borsası olma yolunda her zaman başarıyla ilerlemiş olan Bybit, şu anda 16 dilde işlem platformu desteği ve 13 dilde 7/24 müşteri desteği sunuyor.

  • En Çok Ziyaret Edilen İlk 3 Kripto Para Borsası Arasında Yer Alıyor: Bybit, 2022 yılının tüm aylarında en çok ziyaret edilen üçüncü kripto para borsası oldu.

  • Ülkeler bazında 12 yerel ekip oluşturuldu: Bybit, dünyanın kriptoya açılan kapısı olmaya oldukça kararlı. Bybit’in 12 yerel ekibi, üç aylık dönemde yerel pazarlarda ortalama 5 kat büyüme kaydetti:

  • Meksika’da %27 büyüme

  • Arjantin’de %346 büyüme

  • Vietnam’da %109 büyüme

  • Brezilya’da %255 büyüme

  • Ortaklıklar üst düzeye taşındı: Bybit, 2022 yılında herkesin hayran olduğu F1 takımı Oracle Red Bull Racing'in ana kripto ortağı oldu. Oracle Red Bull Racing iş birliği ile Bybit, birçok NFT projesi gerçekleştirdi. Bunlardan biri de Monako Grand Prix'sinde, kazananın bir fiziksel playseat ile bir playseat NFT’si kazandığı playseat açık artırmasıydı.

  • Dünya çapında sponsorluklar: Bybit, üst düzey Alman futbol kulübü Borussia Dortmund (BVB) ve Japon J Ligi futbol kulübü Avispa Fukuoka ile olan sponsorluğunu hâlâ sürdürüyor. Kripto borsası Bybit, NAVI ve Astralis'in de yer aldığı e-spor takımları listesine ayrıca Brezilya'nın en büyük e-spor takımı olan MIBR'yi de ekledi.

  • Sosyal yardım faaliyetleri: Bu yılki World Series of Trading (WSOT) yarışmasına rekor düzeyde katılımcının katılmasının ardından Bybit, WSOT ödül havuzundan UNICEF'e 900.000 $ değerinde BTC bağışladı. Fonlar, Doğu Asya ve Pasifik'teki çocukların dijital eğitime ulaşması ve Vietnam'daki kız çocuklarının STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) eğitimi alması için kullanılacak.

En Yeni Bybit Ürünleri ve Hizmetleri

  • Bybit Kart: Çok yakında kullanıma sunulacak olan Bybit Kart, kullanıcıların USDC gibi sabit coinlerle ürün ve hizmetler için ödeme yapmasına olanak tanıyacak. Bybit, dünyanın her yanında kripto ödemelerini mümkün kılmak için büyük bir banka kartı sağlayıcısı ile ortaklık kuracak.

  • Web3 Aggregator ve Bybit Cüzdanı: Bybit ekibi, kullanıcılara DeFi'daki en yeni projeleri gösterecek ve yeni kullanıcıların katılımına yardımcı olacak eğitimler içerecek olan bir web3 Aggregator (Platform Toplayıcı) üzerinde çalışıyor. Web3 Aggregator, yakında çıkması beklenen bir başka ürün olan Bybit Cüzdanı ile birlikte çalışacak.

  • Opsiyon Alım-Satım İşlemleri: Bybit, 2022 yılında piyasadaki ilk USDC Opsiyonlarını kullanıcılarına sundu. Sabit coin marjinli opsiyon sözleşmeleri ile kullanıcılar, USDC kullanarak kolayca BTC, ETH ve SOL opsiyonları ile alım-satım yapabiliyor.

  • Süreli Coin-M ve Vadeli Sözleşmeler: Bybit'in Süreli Coin-M ve Vadeli sözleşmelerini kapsayan amiral gemisi ürünü, 2022'de büyük başarı elde etti. Bybit'in Vadeli İşlemler platformunda günlük 200.000 aktif yatırımcı, günlük ortalama 10 milyar $’ın üzerinde bir işlem hacmine ulaştı.

  • İtibari Para Birimleri ile Kripto Satın Alma: Bybit, 30 farklı itibari para birimiyle kripto alımlarını destekleyerek dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar için kriptoya erişimi kolaylaştırdı. Bu özellik için kullanım oranları, lansmandan bu yana 6 kat artış gösterirken aylık gerçekleştirilen işlem sayısı 24.000’e ulaştı.

  • Launchpad ve Launchpool: Bybit, gelecek vadeden web3 ürünleri için bir iş geliştirme merkezi görevi görüyor. 2022 yılında yaklaşık 850.000 Bybit müşterisi Launchpad token lansmanlarına katıldı.

  • Spot İşlemler: 2022 yılında spot işlem çifti listelemelerini genişleten ve şu anda 260 işlem çiftine ev sahipliği yapan Bybit, sunduğu kayda değer piyasa derinliği ve sınıfında en iyi likidite sayesinde kullanıcıların güvenle işlemlerine devam etmelerine ve maksimum kârlılıktan yararlanmalarına olanak tanıyor.

  • Grid İşlem Botu: Bybit'in ürün yelpazesine yeni eklenen Grid işlem botları hâlihazırda Spot piyasasında kullanılıyor. Çok yakın zamanda Vadeli İşlemler’de de bir işlem botu kullanıma sunulacak.

Yaptığı değerlendirmeler sırasında Zhou şunları söyledi: “Bireylerin, web3 dünyasının sunabileceği fırsatlardan yararlanmalarını sağlamak istiyoruz.” "İster finansal açıdan özgürlük ister teknolojik yenilik peşinde olun, isterseniz de yerel para biriminiz ya da pandemi nedeniyle riskten korunmak için kripto kullanıyor olun... Tüm kullanıcılarımızın kripto dünyasına girmelerine yardımcı olmak için kolay benimsenebilen ürünler oluşturmaya gayret ediyoruz. Ne de olsa misyonumuz; kriptoya gönülden inananların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak.”