news-details

Almanya’da yükseköğrenim fuarı (AYÖF) İELEV’de gerçekleşti

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) Özel Lisesi tarafından düzenlenen Almanya’da Yükseköğrenim Fuarı (AYÖF) bu yıl kapılarını ikinci kez ziyaretçilerine açtı. Fuarda, 8.000 Türk yükseköğrenim öğrencisine ev sahipliği yapan Almanya’nın üniversite eğitimine dair tüm merak edilenler konuşuldu.

 

Almanya’da ve Almanca konuşulan ülkelerde yükseköğrenim görmek isteyen gençlere ve ailelerine rehber olmak amacıyla 15 Şubat Cumartesi günü İELEV Özel Lisesi Çekmeköy Kampüsünde düzenlenen Almanya’da Yükseköğrenim Fuarı (AYÖF), birçok öğrenci ve velinin ilgi odağı oldu. Yabancı öğrenciler tarafından Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Avustralya’dan sonra en çok tercih edilen dördüncü ülke olan Almanya’nın üniversite eğitimine dair anlatılanlar ziyaretçilerin dikkatini çekti.

 

İELEV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Argun, Almanya İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel ve İsviçre İstanbul Başkonsolos Vekili Beat Schmid’in açılış konuşmaları ardından fuarın açılış sunumunu gerçekleştiren İELEV Akademik Kurul Başkanı Prof. Dr. Ata Anıl Almanya’da eğitim gören yabancı öğrencilere dair dikkat çekici veriler paylaştı. Prof. Dr. Ata Anıl, “Almanya’da eğitim gören yabancı öğrenci grupları arasında en büyük ikinci grup olarak Türkler bulunuyor. Çin 42.500 kişi ile birinci sırada yer alırken, Türkiye 40.000 öğrenci ile ikinci sırada, Hindistan ise 20.000 öğrenci ile üçüncü sırada yer alıyor.” dedi. 

 

Türkiye’den 8.000 yükseköğrenim öğrencisine ev sahipliği yapan Almanya’nın yükseköğrenim eğitimine dair tüm detayların konuşulduğu etkinlikte birçok faydalı bilgi veli ve öğrencilerle paylaşıldı.

 

 


Hibya Haber Ajansı