news-details

Kıyafet denerken virüs korkusuna son

HYGIENE BOX İLE 15 SANİYEDE STERİLİZASYON...

 

Covid-19, günlük yaşamda pekçok alışkanlığın değişmesine sebep olurken, hazır giyim alışverişlerinde kıyafet deneme korkusunu da beraberinde getirdi. Virüsün yüzeylerde belli bir süre yaşayabilmesi ve temas yoluyla bulaşabilmesi mağazalarda müşterileri, ilgilendikleri ürünü giyip deneme konusunda tereddütte bırakıyor.

Türk Mühendislerinin icadı dünyada ilk ve tek

Türk mühendislerin geliştirdiği bir cihaz artık bu sorunu ortadan kaldırıyor. 2 aylık bir ARGE çalışması sonrası üretilen Hygiene BOX, kıyafetleri sadece 15 saniye içinde sterilize ediyor.

Ameliyathanelerde kullanılan sterilizasyon sisteminin teknolojik bir uyarlaması olan Hygiene BOX sayesinde kıyafet deneyecek olan mağaza müşterisi kimseye ihtiyaç duymadan deneyeceği ürünü sterilize edebilecek.

200 W  UV/C ışınlarıyla sterilizasyon

Tek yapması gereken ise giyeceği kıyafeti cihazın özel aparatına yerleştirmek. Cihaz otomatik iniş ve çıkış teknolojisi sayesinde ürünü içine alarak 200W UV/C ışınlarıyla sadece 15 saniyede %99 oranında sterilizasyon sağlıyor. Müşteriler ise cihazdan çıkan kıyafeti, başka kimse dokunmadan, üzerlerine giyip gönül rahatlığıyla deneyebiliyor.

Sadece Covid-19'dan değil mantar, egzama ve başka bulaşıcı hastalık riskinden de koruyan Hygiene Box, 130 cm yükseklik, 70 cm en ve 40 cm derinlik ölçüleriyle mağazalar içine ve giyinme kabini önlerine rahatlıkla  konumlandırılabilecek şekilde tasarlanmış durumda.

Dünya çapında perakende sektörüne çare olacak...

Ekonominin önemli bir ayağını oluşturan hazır giyim perakende sektörüne büyük kolaylık sağlayacak olan Hygiene BOX, bir Türk Firması olan D2 Grup medikal şirketi tarafından satışa sunuldu.Dünyada bu amaçla üretilen ilk ve tek cihaz olan Hygiene BOX'un muadili bulunmuyor.

D2 Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Dinçyılmaz, kısa sürede İtalya, Almanya, Fransa gibi ülkelerden talepler aldıklarını aktardı. Dinçyılmaz, öncelikle Türkiye'den gelen talepleri karşılamayı, sonrasındaysa üretim kapasitesi doğrultusunda dünya geneline satış yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Ayakkabı ve Otelcilik sektörleri için de Hygien Box var

Hygiene BOX cihazının ayakkabı, aksesuar ve oyuncak sektörü için de aynı sürede sterilizasyon sağlayan versiyonunu ürettiklerini anlatan Fuat Dinçyılmaz, müşteriler hareket bandı üzerine koyacağı ürünleri kimseden yardım almadan kendileri sterilize edebilecek, dedi.

Firma cihazın versiyonlarını geliştirirken Turizm ve Otelcilik sektörünü de unutmadı. Otellerde günlük temizliği yapılan odanın içerisine kolaylıkla yerleştirilecek olan bu cihaz yayacağı UV / C ışınları sayesinde duvarlardan halıya kadar tüm bölümleri %99 oranında sterilize edebiliyor.

Ayrıca UV / C ışınlarının doğrudan temas durumunda gözlere zararlı olduğu da dikkate alındı. Buna göre, sterilizasyonu yapılacak odaya cihaz yerleştirildikten sonra kapısı dışarıdan kapatılıp sistem kumanda veya akıllı telefona indirilecek bir uygulamayla uzaktan da başlatılabiliyor.


Hibya Haber Ajansı