news-details

Memur-Sen Afyonkarahisar arama kurtarma ekibi geri döndü

Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Keskin, "Afyonkarahisar Memur-Sen arama kurtarma ekibi, 2022 yılında akredite olup birkaç kez tatbikata katılmıştık. Ancak ilk defa bir afette enkaza müdahale ettik. Ekibimizin genç ve fedakar üyeleriyle Kahramanmaraş'taki farklı enkazlara girip ekipmanlarımızla can kurtarmaya çalıştık. Orada arama kurtarma ekipleri, psikolojik olarak ciddi bir sınav verdi, vermeye devam ediyor. Devletimiz bütün unsurlarıyla halkın yanında olduğunu, halkın da gerçekten çok metanetli olduğunu gördük" dedi.

Afyonkarahisar Memur-Sen Arama Kurtarma Ekip Lideri Hüseyin Karaşahin, Kahramanmaraş'taki deprem sonrası kendilerine AFAD'tan gelen bildirimle arama kurtarma ekibiyle bölgeye hareket ettiklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ta yönlendirildikleri enkazlarda Ankara Memur-Sen, Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı ile yaptıkları çalışmalarda 5 canı kurtardıklarını dile getirdi.

AFAD koordinasyonuyla Kahramanmaraş'ta bir enkazda erkek sesi gelmesi üzerine bölgeye gittiklerini aktaran Karaşahin, "Depremin 56. saatiydi ve içerideki kişi 55 yaşlarında Yusuf Amca'ymış. Türk Silahlı Kuvvetleri ile ulaşmak için 30 -35 santimetrelik bir aradan girdik ve önümüze çıkan bütün engelleri kırıp parçalayarak ilerledik. Sağ ayağı betonun üzerine düşen kalorifer peteğinin altında kalmıştı. TSK İnsani Yardım Tugayı ekibiyle birlikte Yusuf Amca'yı peteği ortadan kaldırarak ve dikkatli bir şekilde sürükleyerek çıkarmayı başardık. Sevincimizi, bütün ekip arkadaşlarımızla duygusal anlar yaşayarak dile getirdik" dedi.

Hibya Haber Ajansı