news-details

Gültekin: "Haftada 5 bin adetlik üretim planlıyoruz"

Ankara’da otomobiller için yanmaz koltuk kılıfı üreten Diriliş Otomotiv Tekstil, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda uyku tulumu imal etmeye başladı.

Üretimini dönüştürdü

Otomobil koltuk kılıfı başta olmak üzere çeşitli teknik kumaşların üretimini yapan Diriliş Otomotiv, Ankara’da hem İvedik OSB’de faaliyetlerini yürütüyor. Farklı kumaşlardan yanmaz oto koltuk kılıfı üreten şirketin Genel Müdürü Gültekin, deprem sonrası üretimlerini nasıl dönüştürdüklerini anlattı.

“İşimiz teknik tekstil”

Gültekin, ilk etapta kendilerine ait olan TIR’ı mutfak haline getirmeyi planladıklarını anlatarak “Ama bizim işimiz teknik tekstil üretmek, otomobil kumaşı üretip bunların döşemelerini imal ediyoruz burada, konfeksiyonunu yapıyoruz. Daha sonra dedik ki ‘Bizim işimiz bu değil, biz yemek falan servis edemeyiz.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji bakanlığı ile irtibata geçtik

AFAD’ın internet sitesinden çadır ve uyku tulumu ihtiyacı olduğunu gördüklerini anlatan Gültekin, “Biz de tabii Sanayi Bakanlığı ile irtibata geçtik. Onlar dedi ki; ‘Uyku tulumu üretmeniz gerçekten faydalı olur.’ Biz de uyku tulumu üretmek için kolları sıvadık. Normalde bu bizim işimiz değil. Daha sonra kumaş tedarikine başladık.” diye konuştu.

“Tedarikçiler para almadı”

Gültekin, uyku tulumunun içinde kullanıcıyı sıcak tutan özel bir elyaf bulunduğunu belirterek “Firmalardan fiyat toplarken bize ‘Biz yarısını alacağız.’ dedi. Fermuar firması dedi ki; ‘Biz tamamen bağış yapmak istiyoruz.’ Bu şekilde uyku tulumu yapmaya karar verdik.” dedi.

24 saat esaslı 3 vardiya

Günde yaklaşık bin adet uyku tulumu üretimine başladıklarını kaydeden Gültekin, “Şu anda 1 TIR’ımız hazırlanmak üzere içine 3 bin 500 adet uyku tulumu ile beraber deprem bölgelerine göndermeyi hedefliyoruz. Haftada 5 bin adetlik üretim planlıyoruz. Gece gündüz çalışıyor burası 24 saat, 3 vardiya şeklinde çalışıyor.” diye konuştu.

1 milyonluk bağış

Gültekin, 6-7 bin uyku tulumunu 1 milyon liraya ürettiklerini vurgulayarak “Bunu, şirket kendi bünyesinden karşılamaya karar verdik. Kendi işimizi tamamen bıraktık. İhracatçı firmayız, kendi müşterilerimizi tamamen bıraktık. ‘Deprem bölgesine çalışıyoruz şu anda, size hizmet veremeyeceğiz.’ dedik. Onlar da anlayışla karşıladı, sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı