news-details

1 milyar adım Tuğba’ya umut oldu

 

Bir tür kas ve eklem hastalığı olan olan AGM, doğuştan vücuttaki kasların eksik ya da mevcut kasların zayıf olmasından dolayı kaynaklanıyor. AGM tanısı konulan çocuklara ise genellikle küçük yaşlardan itibaren çeşitli tedaviler uygulanıyor. Genellikle düzenli fizik tedavi gerektiren AGM hastaları için gerekli olduğunda cerrahi müdahaleye de ihtiyaç duyulabiliyor.

Doğuştan AGM tanısı konulan Tuğba, 1.5 yaşından beri fizik tedavisi görüyor. Her yıl büyümesiyle artan kilosu ve hareketsizlik gibi sıkıntılar nedeniyle Tuğba’nın yürümesi gittikçe zorlaşıyor. Küçük kızın,  daha rahat ve konforlu bir hayat sürebilmesi ve daha rahat bir eğitim alabilmesi için de kendisine özel imal edilmiş bir elektrikli tekerlekli sandalyeye ihtiyacı bulunuyordu.

Bundan birkaç ay önce Tuğba’nın ailesinin kapısını çalan genç girişimciler Gözde Venedik ile eşi Erkut Venedik geliştirdikleri akıllı cep telefonu uygulaması HelpSteps’e bağışlanan yürüyüş adımları ile Tuğba’ya yepyeni bir tekerlekli sandalye alacaklarını belirttiler. “Amacımız yürüyemese de her daim gülümseyen Tuğba’nın gülüşüne ortak olmak” diye ifade eden Gözde Venedik, HelpSteps uygulaması ile 1 milyar adım bağışı sonrası yeni tekerlekli sandalyesine kavuşan Tuğba için çok mutlu olduklarını ifade ederek, HelpSteps ile kullanıcıların nasıl adımlarını iyiliğe dönüştüreceklerini açıklıyor.

“Help Steps ile adımları iyiliğe çeviriyoruz”

Gözde Venedik “HelpSteps uygulaması ücretsiz olarak akıllı telefonlara indirildikten sonra, hemen kullanılmaya başlanabiliyor. Kullanıcıların gün içinde attığı adımlar uygulamada otomatik olarak birikmeye başlıyor. Kullanıcı, gece 00.00’dan önce adımlarını reklam izleyerek HelpSteps (HS) adımına çevirebiliyor. Reklamlardan elde edilen gelirin belirlenen kısmı kullanıcının adımlarına geri aktarılıyor. Reklam geliri günlük değiştiğinden, adımların günlük TL karşılığına göre toplam tutar kullanıcıların cüzdan hesabında görüntüleniyor. Kullanıcı isterse bu biriken HS’ler ile bağış yapabilirken isterse harcama da yapabiliyor.” diyor.

“AHBAP, Kansersiz Yaşam Derneği ve Dilsiz Dostlar için tek yapmanız gereken sağlığınız için yürümek”

HelpSteps Kurucusu Gözde Venedik, “Biz genç arkadaşımız Tuğba Özer Tuğba için kullanıcılarımıza 1 milyar adım hedefi koyduk ve Ocak ayının son haftası itibariyle adımlarımız 1 milyar adıma ulaştı. Kullanıcılarımız bu konuda çok hassas ve 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde 50 bin kullanıcımızdan bu adım bağışlarını elde ettik. Tekerlekli sandalyemizi Tuğba’ya ulaştırdık. Bundan sonrası içinde daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

HelpSteps olarak AHBAP, Kansersiz Yaşam Derneği ve Dilsiz Dostlar’la da işbirliği içinde olduklarını ifade eden Gözde Venedik yeni başlattıkları kampanya ile AHBAP ve Kansersiz Yaşam Derneği için öncelikli olarak 100 milyon adım hedefi koyduklarını ve bununda bir hafta içerisinde tamamlandığını, bağışlardan elde edilen gelirlerin de ilgili derneklere yönlendirildiğini iletti. AHBAP ve Kansersiz Yaşam Derneği’ne yeniden 250 milyon adım hedef açıldığını da paylaştı. Dilsiz Dostlar içinse 100 milyon kullanıcı adım bağışı hedefini tamamladıklarını söyledi.  “Tek yapmanız gereken, sağlığınız için yürümek” diye ifade eden HelpSteps kurucusu Gözde Venedik adımlarınızla bir ihtiyaç sahibine umut ışığı olmak kullanıcıların elinde” diyor.


Hibya Haber Ajansı