news-details

AK Parti Afyonkarahisar teşkilatı, deprem bölgesinde

Depremzedeler için 24 saat esasına dayalı çalışan heyet bugün de 500 adet çadırların kurulduğu alanları ziyaret ederek eksik ve ihtiyaçları tamamladı.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay beraberinde AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Hatay Kırıkhan'daki çalışmalarına devam ediyor.

Bölgede yapılan çalışmalara İl Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Tekik, İl Genel Meclis Üyeleri İbrahim Kaynak ve Umut Eroğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Murat Toy ve çok sayıda gönüllü ekip katılıyor.

“Dünya tarihinin görmüş olduğu en büyük afetlerden birisiyle karşı karşıyayız”

Çadır kentleri tek tek ziyaret edip eksiklerini tamamlayan akabinde de konteyner kenti gezen heyet burada bir açıklama yaptı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, bölgede çok büyük bir nüfus olduğunu belirterek,  “Biz burada ilk günden itibaren Afyon AK Parti İl Başkanlığımız, milletvekillerimiz, bütün teşkilatlarımız, belediyelerimizle birlikte ve bir de üniversitemiz Kocatepe Üniversitemizin aş evlerini kurduk. Daha sonra yaklaşık beş yüz civarında çadır kurduk. Çadırların ihtiyaçlarını, seyyar tuvaletlerin yerleştirilmesine hep beraber uğraşıyoruz. Ekiplerimiz dönüşümlü olarak devam ediyorlar ve burada aksamadan bir hizmet vermeye gayret sarf ediliyor” dedi.

“Sosyal medya provokasyonlarını bırakın sahaya gelin”

“Gerçekten bütün inanan insanlar, elini taşın altına koyan insanlar, bir afet geldiğinde ülkenin bir sıkıntısı baş gösterdiğinde hiç tereddütsüz bir yardıma koşanlar var” diyen Özkaya sözlerine şöyle devam etti:

“Her zaman ülkenin ve milletin bütün nimetlerinden istifade edip de zor günde onu yine arkadan hançerleyen, sürekli eleştiren ve sosyal medyada provokasyon yapanlar var. Onlara tavsiyem şu; Sosyal sosyal medya provokasyonu yapmayı bırakın. Lütfen kalkın gelin. Nasıl inanıyorsanız, nasıl düşünüyorsanız, öyle yardım yapın. Bu insanlara gayret sarf edin. Sıkıntılarını giderin diyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

“Bazı ilçelerimizin yüzde 95’i yıkılmış vaziyette”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, dünyanın en büyük afetlerinden birisiyle karşı karşıya olunduğunun altını çizerek,  “Depremin olduğu ilk andan itibaren genel merkezimizin görevlendirmesiyle önce Adana'ya daha sonra da Hatay, Defne ve Kırıkhan bölgesinde görevlendirildik. Bazı ilçelerimiz var ki neredeyse yüzde 95’i yıkılmış. Yani tamamen terk edilmiş kent vaziyetinde.”

Deprem bölgesinde günde 6 bine yakın kişiye yemek ikram ettiklerini ifade ederek, “Burada Afyon teşkilatı olarak özellikle Kırıkhan'da öncelikle ben teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum burada bir alan tespit edilip orada bütün hem depo, hem yemek hizmeti, hem çadır hizmeti veriyoruz. İşte sayılar ortada. 500’e yakın çadır kurmuşuz.” diye konuştu.

“Provokatörler sadece gezmeye gelseler bile vicdanları sızlayacaktır”

Yurdunuseven, sosyal medya provokatörlerine de göndermede bulunarak, “Ali Bey'in de söylediği gibi sadece burada bakmaya gelseler bile vicdanları sızlayacaktır. İnanın buna. Oradan oturdukları yerden silahşörlük yapıp maalesef aksine söyleyenlerin sadece görmek için bile olsa, buraya gelmelerinde fayda var. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. İlk günden itibaren açık ve net olarak gördük ki devletimiz burada, milletimizle el ele, kol kola, gevrekli koordinasyon sağlıyoruz.” diye konuştu.

Yaraları saracaklarını söyleyen Yurdunuseven, “Buna inanıyoruz. Çünkü milletimiz necip bir millet. Zaten o gün ilk günde de söyledik. Neredeyse otuz kırk kilometre civarında yardım tırları vardı. İlk günden itibaren organize halde buraya geldi. Tekrar herkese çok teşekkür ediyorum burada hem il başkanlığımıza hem il özel idaresi ve valiliğimize buraya destek olan belediyemize tüm herkese teşekkür ediyorum. Elini taşın altına koyan herkesten Allah razı olsun.” dedi.

“Depremzedelerimizin özel ihtiyaçlarına varana kadar karşılıyoruz”

AK Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ise bölgede çadırlarının kurulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Ben öncelikle ilk günden beri sahada olan çok kıymetli milletvekillerimize ve teşkilatlarımıza çok teşekkür ederim. Elektrikleri, su  tesisatları bağlantıları yaparak depremzedelerimizi bir nebze olsun rahat ettirmeye başladık. Gıda ihtiyaçları, yemek ihtiyaçları karşılanıyor ve birebir ihtiyaçları olan ne varsa özel ihtiyaçları ilaçlarına kadar doktorlarımıza varıncaya kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Biz teşkilatlarımız olarak burada sınırsız bir hizmet veriyoruz. Biz büyük bir aileyiz.”

Böyle bir afetin bir daha yaşanmaması yönünde temennide bulunan AK Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu ise konuşmasında, “İl başkanımızın talimatlarıyla bölgeye gelmiş bulunmaktayız. Birebir bütün çalışanların gönüllerimizin ve depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşılama gayreti içerisindeyiz. Bütün yardım tırlarımızın koordinasyonunu il başkanımızın talimatları doğrultusunda takip ediyor ve hızlı bir şekilde ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

AK Parti heyetinin desteklerinin, depremzedelerin hayatı normalde dönene kadar süreceği belirtildi.

Hibya Haber Ajansı