news-details

DYO’nun öğrenmeye değer projesi 15 ilde 44 bin 471 öğrenciye ulaştı

15 şehirde 114 okulda uygulanan proje ile öğrenci ekseninde öğretmen, idareci ve velileri de kapsayan geniş bir paydaş grubuna dokunuldu.

Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’nin eğitim sistemine katkı sağlamayı hedefleyen DYO, Yarınlar İçin Değer Projesi kapsamında Öğrenmeye Değer teması ile ilkokullarda öğrenciden, veliye, eğitimciden idareciye kadar geniş bir kitleye insan hayatında ‘renk, mekân kullanımı, ısı ve ışığın’ önemini aktardı.

İlk kez 2015’te başlayan proje kapsamında 2015-2019 yılları arasında eğitim uygulamaları gerçekleşen okullarda görev yapan idareci, sınıf öğretmeni ve okul aile birliği üyelerine eğitimler verilerek 145 bin 835 kişilik bir kitleye erişim sağlandı. Bu sırada 15 ilde, 114 okulda 44 bin 471 öğrenciye ulaşılırken çocukların estetik değerler hakkında farkındalık sahip olmalarına destek verildi.

ÖLÇÜLEBİLİR VE GELİŞMEYE AÇIK BİR MODEL

Türk boya sektörünün öncü şirketi DYO’nun yaygınlaştırılabilir, ölçülebilir ve gelişmeye açık bir model oluşturmayı amaçlayan projesi Öğrenmeye Değer; ilkokul 2,3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik olarak başlatıldı. Proje kapsamında ilkokul 2, 3 ve 4’üncü sınıflar için ayrı ayrı olmak üzere Görsel Sanatlar dersi kazanımları temel alınarak hazırlanan eğitim içerikleri çerçevesinde sunumlar hazırlandı. Bu sunumlarla öğrencilerin sınıf seviyelerine göre mekân başlığı altında mekânı oluşturan öğeler, renk başlığı altında ana-ara renkler, sıcak-soğuk renkler, ısı ve aydınlatma konularında proje eğitimcileri tarafından bilgilendirme yapıldı. Konuların çocuklar tarafından daha iyi kavranabilmesi için eğitim sunumları çeşitli sınıf içi etkinliklerle desteklendi.

Çocukların bilim ve sanata olan ilgisini artırmayı hedefleyen DYO, 2019 yılında GYA ve Twin Robotik iş birliği ile çocuklara Tekno Sanat Setleri hediye etti. Bilim ve sanata olan ilgiyi artırma hedefi ile hazırlanan setteki malzemelerle çocuklar 4 farklı deney yapma fırsatına sahip oldu. Çocukların yaratıcılığını geliştirecek, bilimi sevdirecek teknolojik setler ve renkli guaj boyaların bulunduğu DYO Tekno Sanat Seti ile çocuklar bilimin sanatla buluştuğu eğlenceli bir aktiviteye katılırken aynı zamanda renk konusunda Öğrenmeye Değer eğitimlerinde edindikleri bilgileri de uygulama imkânı buldu. DYO, 2 bin 500 ilkokul öğrencisine Tekno Sanat Seti hediye ederek gelecekte yapabilecekleri işler ile ilgili bilim ve sanatı içeren güzel hayaller kurmalarına destek olmayı amaçlıyor.

Bugüne kadar Adana, Antalya, Bursa, Gaziantep, Kocaeli, Samsun, Trabzon, Balıkesir, Denizli, Isparta, Mersin, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile İstanbul Ümraniye, Kadıköy ve Kağıthane, Ankara Çankaya, İzmir Çiğli ve Bayraklı, Kayseri Kocasinan ve Erzurum Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nin desteğini alarak devam eden projede öğrencilerin ekseninde öğretmen, idari ve velilere de ulaşıldı.


Hibya Haber Ajansı