news-details

Boğaziçi Ventures, kripto para girişimine yatırım aldı

Ülkemizin önemli girişim sermayesi fonlarından Bosphorist, Boğaziçi Ventures’ın kurucusu olduğu, kripto para yatırım ve saklama hizmeti konusunda kurumsal çözümler sunan BV Dijital Varlık şirketine yatırım yaparak kripto varlık sektöründeki faaliyetlerine başladı.

 

Ortadoğu’nun en güçlü şirketi olduk

 

 

Boğaziçi Ventures kurucu ortaklarından Barış Özistek, “İki şirket örneğine az rastlanan bir ortaklığa imza attı. Boğaziçi Ventures ve Bosphorist Venture Capital’ın güçlerini birleştirmesiyle birlikte Türkiye ve Ortadoğu’nun en güçlü dijital varlık saklama şirketi ortaya çıktı.” dedi. Bosphorist Venture Capital kurucu ortaklarından Timuçin Bilgör ise geleceğin teknolojilerine ve yenilikçi alanlara yatırım yapmaya devam ettiklerini söyleyerek, “Dijital varlıkların pek çok sektörün dönüşümünü sağlayacağını ve yakın gelecekte finans dünyasının yapı taşlarından birisi olacağını şimdiden görüyoruz. Boğaziçi ve Bosphorist Ventures ortaklığında kripto yatırımının girişim ekosistemi için de örnek bir yatırım olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu. Türkiye’nin güçlü iki girişim sermayesi yatırım fonlarından Boğaziçi ve Bosphorist’in, bu güç birliğinin yaratacağı sinerji ile başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde bankacılık sistemini kullanmayan yaklaşık 440 milyon kişiye dijital finans hizmetlerini götürmeyi hedefliyor.

 

Türkiye ve Ortadoğu’da bir ilk: BV Crypto

 

Geleneksel yatırım araçlarının yerini hızla yenilikçi teknoloji bağlantılı ürünlere bıraktığı günümüz yatırım dünyasında BV Dijital Varlık Saklama Yönetimi (BV Crypto); geleneksel sermayenin de içinde bulunduğu geniş bir yatırımcı kitlesine, başta Bitcoin olmak üzere, yüksek getiri vaat eden kripto dünyasına maksimum güvenlikle giriş imkanı sağlayan yenilikçi bir yapı olarak kuruldu.

Kripto paralara yatırım yapmak isteyen ancak hangi kripto parayı nasıl alacağı ve nasıl güvenli şekilde saklayacağı konularında çekinceleri olan yatırımcıların sorunlarını, ‘’Maksimum Güvenlik, Optimum Alokasyon’’ yaklaşımı ile çözen BV Crypto, Apple ve Google Play Store’lardan kolaylıkla ulaşılabilen aplikasyonu sayesinde yatırımcılarına, portföylerin anlık takibi imkanını da vermiş oluyor.

 

Boğaziçi Ventures hakkında:

Yetenekli ekiplere sahip, pazarda iş modeli ve ürünlerini ispat etmiş, dünyaya açılma potansiyeline sahip, hızlı büyüme için finansal destek yanında rehberlik desteğine de ihtiyaç duyan büyüme aşaması teknoloji girişimlerine yatırım yapan Boğaziçi Ventures, sermaye sahiplerinin hem teknoloji dünyasına entegre olmalarına, hem de yüksek finansal getiri imkanlarına ulaşmalarına yardımcı olmaktadır. Boğaziçi Ventures, kurucusu olduğu BV Crypto ile yatırımcıların dijital varlıklara kolay, etkin ve güvenli şekilde sahip olmalarına yönelik benzersiz çözümler sunmaktadır.

Bosphorist Venture Capital hakkında:

Türkiye’nin en önemli portföy yönetim şirketlerinden BUBA Ventures ve Istanbul Portföy‘ün 2016 yılında güçlerini birleştirerek kurduğu İstanbul merkezli bir girişim sermayesi yatırım fonu olan Bosphorist Venture Capital, girişimlere sağladığı fon desteğinin yanında iş geliştirme, finans, M&A ve diğer stratejik yönetim kararları konusunda da destek veriyor. Bosphorist’in odağında, nesnelerin interneti, e-ticaret, finans teknolojileri, tarım teknolojileri, biyoteknoloji ve yapay zeka alanındaki girişimler bulunuyor.


Hibya Haber Ajansı