news-details

Logo Yazılım, 2019 finansal sonuçlarını açıkladı, şirket gelirleri %31 arttı

  • 2019’da satış gelirlerini geçen yıla oranla %31 arttırarak 422 milyon TL’ye yükseltti.
  • Faiz, amortisman ve vergi öncesi kârını (FAVÖK) da %41 arttıran Logo’nun net dönem kârı ise %27 artış göstererek 86 milyon TL’ye ulaştı.
  • Logo Yazılım’ın hisse başına kazancı ise %27 oranında arttı.
  • Logo, 2019’da gelirlerinin %27’sini Ar-Ge harcamalarına ayırdı.
  • Logo, konsolide gelirlerinin %34’ünü Romanya operasyonlarından elde etti.

 

Türkiye’nin en büyük halka açık yazılım kuruluşu ve en değerli bilişim markası Logo Yazılım 2019 yılını kapsayan finansal sonuçlarını açıkladı. Logo Yazılım, 2019’da satış gelirlerini geçen yıla oranla %31 arttırarak 422 milyon TL’ye yükseltti. Faiz, amortisman ve vergi öncesi kârını (FAVÖK) da %41 oranında arttıran Logo’nun net kârı ise %27 artış göstererek 86 milyon TL’ye ulaştı. Logo Yazılım hisse başına kazancı ise %27 oranında artış gerçekleştirdi.

 

Öte yandan Türkiye’de e-devlet çözümlerinde firma sayısına göre sektör liderliğini sürdüren eLogo, müşteri sayısını geçen seneye göre %75 genişletti ve harcanan kontör sayısı %59 oranında arttı. Logo Yazılım’ın 2016 yılında satın aldığı Romanya’daki iştiraki Logo Total Soft ise 2019 yılında Euro bazında %18 satış geliri büyümesi ve %97 FAVÖK büyümesi elde etti.

 

Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Logo Grup CEO’su M. Buğra Koyuncu başarıyla geride bıraktıkları 2019 yılının ardından yaptığı değerlendirmede, Türkiye’de e–devlet çözümleri kapsamında Ekim ayında değişen tebliğin olumlu etkisinin ve Romanya faaliyetlerindeki verimlilik artışının sağladığı katkının altını çizdi.

 

Logo Yazılım’ın başta gelişmekte olan pazarlar olmak üzere hem kendi faaliyetlerinde hem de ekosisteminde sürdürülebilir dönüşümü desteklediğini belirten M. Buğra Koyuncu şunları söyledi. “Geleceği birlikte yazma vizyonumuz kapsamında müşterilerimiz ve ülkemiz ekonomisi için değer yaratmaya devam ediyoruz. Yılın tamamında hem Türkiye hem de Romanya faaliyetlerimizdeki başarımızı sürdürülebilir bir zeminde devam ettirdik. Türkiye’deki piyasa koşullarının yarattığı belirsizlikleri yönetirken, uzun vadeli değer yaratma stratejimiz paralelinde insanımıza ve teknolojiye yatırım yapmayı kararlılıkla sürdürdük. Kurum kültürümüzün temelinde yer alan müşteri odaklı Ar-Ge ve inovasyon konusunda Türkiye ve Romanya faaliyetlerimiz için toplam Ar-Ge yatırımlarının faturalanan gelirlere oranı bu dönemde %27 olarak gerçekleşti. Öte yandan sürdürülebilirlik yaklaşımımızın odak noktasını, topluma, çevreye ve şirketin geleceğine yatırım yapmak ve yenilikçi ürün ve hizmetlerle ekosistemimizin sürdürülebilir dönüşümüne katkı sağlamak olarak devam ettiriyoruz. Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yönetim konusunu en üst düzeyde sahipleniyor ve bu süreçleri üst yönetimin liderliğinde yürütüyoruz. Sektörün lider oyuncusu olarak ülkemizin bu alandaki hareket motoru olma görevimizi eksiksiz yerine getirmeye devam edeceğiz.”

 

Koyuncu, Logo markasının, dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan Turquality®’nin de desteğini aldıktan sonra küresel ve bölgesel pazarlarda güç olma yolundaki adımlarını daha da güçlü ve emin bir şekilde atacağını ifade etti.

 


Hibya Haber Ajansı