news-details

Çin’in ihraç ettiği ilk hızlı tren Endonezya yolunda

Çin’den Endonezya'ya ihraç edilen ve Jakarta ile Bandung arasındaki yüksek hızlı demiryolunda kullanılacak olan Elektrikli Çoklu Üniteler (EMU) ve Kapsamlı Denetim Treni

(CIT), Qingdao limanından Endonezya'ya doğru yola çıktı.

Jakarta-Bandung hızlı demiryolu projesi, Kuşak ve Yol ortak inşası çerçevesinde Çin ile Endonezya arasındaki somut işbirliğinin bir örneğidir. Endonezya’ya gönderilen EMU ve CIT, Çin Demiryolu Araçları Şirketi’ne (CRRC) bağlı Qingdao Sifang Şirketi tarafından tasarlanıp üretildi.

Tren, maksimum saatte 350 kilometre hızıyla Çin standartları kullanılarak Jakarta-Bandung yüksek hızlı demiryolu için özel olarak üretildi.

Qingdao Limanı'ndan yola çıkan ilk parti trenlerin ağustos sonunda Endonezya'nın Jakarta Limanı'na varması ve daha sonra karayoluyla Bandung'a taşınması bekleniyor.

142 kilometre uzunluğundaki Jakarta-Bandung yüksek hızlı demiryolu, maksimum saatte 350 kilometre tasarım hızına sahip. Tüm hatta Çin teknolojisi ve Çin standartları kullanılıyor. İnşaatının tamamlanmasının ardından bu hat, Endonezya ve Güneydoğu Asya’daki ilk yüksek hızlı demiryolu olacak.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı