news-details

Piyasalar toparlanma çabasında

Piyasa Gündemi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bahar Kalkanı Harekatı’nın başladığını ve başarıyla sürdüğünü ifade ederken, Türkiye – Rusya ilişkilerinin seyri önemini koruyor. 5 Mart’ta gerçekleşmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmesi ile jeopolitik gelişmeler yurt içi piyasaların yakın takibinde yer alacak. Virüs salgını yayılmaya devam ederken, küresel çapta merkez bankalarından faiz indirim beklentileri artış kaydediyor. 

 Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler    
     
•    12:00 Euro Bölgesi – İmalat PMI Önem: Yüksek 
•    18:00 ABD – ISM İmalat PMI Önem: Yüksek 

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgının yayılma hızında görülen artış ve küresel ekonomiye dair endişeler hisse piyasalarında geçen hafta sert satışlar yaşanmasına neden oldu. Yurt dışındaki zayıf görünüme ek olarak İdlib’te Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı sonrasında BIST-100 Endeksi güne %10’luk bir düşüşle başlarken, cuma gününü %4,01’lik düşüşle 105.994 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,23 – 6,24 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 6,23’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Cuma gününe büyükle başlayan BIST 100 Endeksi’nde açılışta en düşük 99.331 seviyesi görüldü. Gün içinde bu bölgeden çok hızlı bir tepki gelirken, endeksin kapanışı 2019 yılında defalarca test edilen ve uzunca bir süre endekste güçlü direnç oluşturan 106 bin seviyesinden gerçekleşti. 106 bin bu nedenle bu hafta endeks için önemli referans noktalarından biri olmaya aday. Her ne kadar şubat ayının getirdiği zorlukları geride kaldı demek çok mümkün olmasa da birçok olumsuzluğun fiyatlara yansıdığını ve ortaya çıkan ıskontonun BIST’i yeniden cazip hale getirebileceğini düşünüyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde ise 106 bin üzerindeki kapanışlar haftanın son günü oluşan boşluğun doldurulacağı 110 bin ve devamında 112.500’e kadar bir hareketi daha destekleyebilir.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı