news-details

FX Piyasaları

USD/TRY: Fed toplantısı öncesi Dolar baskı altında kalmaya devam ederken, Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimleri bu sabah alıcılı bir görüntü sergilemekteler. Dolar / TL ise 6,80 seviyesinin hafif altında sakin bir görüntü sergilemekte. Küresel borsa endekslerinde de dünkü satışların ardından toparlanma gözlemlerken, Fed toplantısına kadar mevcut fiyatlamalar devam edebilir. Fed faiz kararı bu akşam TSİ 21'de. TSİ 21.30'da ise Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması olacak. Fed'in politika faiz aralığını %0 -%0,25 aralığında sabit tutması bekleniyor. Ayrıca varlık alım programları ile ilgili değişiklik yapılıp yapılmayacağı izlenecek. Özellikle getiri eğrisi hedefine yönelik olası açıklamalar da önemli olabilir. Getiri eğrisi kontrolüyle piyasadaki borçlanma maliyetlerinin istenilen seviyede tutulmasıyla, federal hükümet, şirketler ve tüketiciler için de faiz oranlarının düşük seviyede tutulmasının sağlanması amaçlanıyor. Bugün ayrıca ABD'de mayıs ayına ilişkin TÜFE verileri açıklanacak. Yurtiçi tarafta TSİ 10'da mart dönemi işsizlik rakamları takip edilirken, mart döneminde işsizlik oranı %13,2 oldu. Önceki %13,6 idi. Son olarak, kurda teknik seviyelere baktığımızda, olası düşüşlerde 6,76 desteğinin altına sarkma yaşanması durumunda 6,68 - 6,69 destek bölgesine kadar bir düşüş görülebilir. Öte yandan, yukarıda ise 6,8250 önemli bir direnç olarak duruyor. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 6,87 -  6,88  bölgesi tepki gelebilecek direnç olarak izlenebilir.



EUR/USD: Kar realizasyonlarının sınırlı kaldığı paritede yükseliş eğilimi devam ediyor. Dün 1,1240 seviyesine kadar gerileyen parite günü 1,1340 seviyesinden kapattı. Özellikle, Avrupa bölgesi ve ECB'nin aksiyonlarıyla Avro'daki yükseliş momentumu devam ederken, bugünkü Fed toplantısının zayıf bir görüntü sergileyen Dolar üzerindeki etkisi yakından  izlenecektir. Paritede teknik seviyelere baktığımızda, yukarıda 1,1390 ve 1,1470 sıralı dirençler olarak izlenebilir. Aşağıda ise sıralı destekler 1,1310 ve 1,1250 seviyelerinde.


XAU/USD: Haftaya tepki yükselişleriyle başlayan değerli maden dün de alıcılı bir görüntü sergilerken, bu sabah da bu görüntüsünü koruma eğiliminde. Bu akşamki Fed toplantısı beklenirken, değerli madende 1.723 direnci önemli gözükmekte. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 1.734 ardından 1.745 sıralı hedefler olabilir. Diğer yandan, olası düşüşlerde ise 1.706 desteğinin altına bir sarkma yaşanması durumunda 1.692 ve 1.682 sıralı hedefler olabilir.

 

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı