news-details

İstanbul’da sanatla geçen iki Gün

İstanbul’da Sanatla Geçen İki Gün.

“Geleneksel Art Boya Sanat Günleri – 2020” etkinlikleri, bu yıl 29 Şubat – 1 Mart 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti. Katılımın çok yoğun olduğu etkinliklerde sanata dair çok şey paylaşıldı. Her yıl düzenli olarak yapılan etkinlik çerçevesinde, bir fotoğraf sergisi, sanatçı workshopları, atölye çalışmaları ve eğitim programları düzenlendi.

Fotoğraf meraklılarının ilgiyle takip ettiği fotoğraf sergisinin bu yıl konusu” Toprak” olarak belirlenmişti. Özellikle genç fotoğraf sanatçılarını desteklemek, onlara yol açmak amacıyla, Küratör Tahsin Aydoğmuş tarafından seçilen fotoğraflar, orijinal Hahnemühle kağıda, Fine Art baskı olarak hazırlanmış ve müze camıyla özel olarak çerçevelenmiş olarak izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Artboya Eğitim koordinatörü Neşe Köymen etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ Katılımcılar için hafta sonunu sanatla geçirdikleri bir görsel şölen gerçekleştirdik. Her yıl daha büyük bir heyecanla ve yeni sanatçıların katılımıyla hazırlanıyoruz etkinliklere. Bu yıl da sanatseverler, birbirinden değerli sanatçıları izleme olanağı buldular, malzeme kullanımı ve özellikleri hakkında bilgi aldılar ve uygulamalı eğitimlere katılma şansları oldu. Fotoğraf seminerleri, 1800’lü yılların fotoğraf baskı teknikleri, fotoğraf meraklılarının ilgiyle izlediği etkinliklerdi. Bunların dışında akrilik resim, akrilik doku, suluboya, panpastel, minyatür, tezhip, kaligrafi, sculpey polimer kil çalışması, botanik illüstrasyon, tezhip, edirnekari ve maket malzemeleriyle model peyzaj uygulaması gibi çok sayıda farklı etkinliğin izlendiği iki gün yaşadık ve sanatın birleştirici gücünü hissettiğimiz bir hafta sonu geçirdik hep birlikte” dedi.

Sanatla ilgilenen, sanatsal çalışmalar içinde olan herkes, etkinlikler süresince hem sanatçılardan hem de Art Boya yetkililerinden sanat malzemeleri ve teknikler hakkında detaylı bilgi alma şansına sahip oldular. Hangi konuya ilgileri ve merakları varsa o konuda workshoplara ve atölye çalışmalarına katıldılar.

Bu yıl eğitim çalışmaları ve workshop yapan sanatçıların isimleri şöyleydi:

Tahsin Aydoğmuş – Kutsal Bilgelik ve Kutsallığın Donduğu Kent isimli fotoğraf seminerleri

Kerim Suner – Albümen ve Tuz Baskı ile Cam Üzerine Baskı Eğitimi

Taner Alakuş – Minyatür Workshop

Erhan Olcay – Kaligrafi Workshop

Ebrar Şayan - Tezhip Workshop

Sait Günel – Akrilik ve Suluboya Workshop

Burhan Özer- Suluboya Workshop

Şebnem Altuntaş – Akrilik boya Workshop

Dilşad Atasoy – Akrilik Doku Workshop

Hülya Korkmaz Atölyesi– Botanik İllüstrasyon

Erdinç Arslan – Panpastel Workshop

Halil Teksöz – Edirnekari Workshop

Leyla Arsan – Sculpey Polimer Kil Workshop

Günsu Saraçoğlu – Maket Malzemeleriyle Model Peyzaj Uygulaması

İki gün boyunca devam eden Art Boya Sanat Günleri, sanat eğitimcileri ve sanat meraklılarının yoğun ilgisi ve katılımıyla sonlandırıldı.


Hibya Haber Ajansı