news-details

COVID-19 pandemisinden etkilenen topluluklar için 6 milyon doların üstünde finansal kaynak ayırdı

Tüm dünyada yenilikçi tedavileri geliştirerek pazara sunan ve özellikle immüno-onkoloji alanını sahiplenen biyofarma şirketi Bristol Myers Squibb (BMS), koronavirüs salgınına karşı ilk günden bu yana çalışanları için uyguladığı önlemlerin yanında, amansız mücadeleye de destek olmak amacıyla yaptığı çalışmaları duyurdu.

 

Bristol Myers Squibb ve Bristol Myers Squibb Vakfı, koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen ülkeler öncelikli olmak üzere bugüne kadar Türkiye de dahil dünyanın dört bir yanındaki yardım çalışmalarına 6 milyon doların üzerinde finansal kaynak ayırdı ve kişisel koruma ekipmanı sağladı.

 

Biyoteknoloji gruplarıyla da COVID-19 terapilerini hızlandırmanın yolları üzerine düzenli iletişim halinde olan şirket, arşivinde tespit edilen 1000’in üzerindeki bileşiği COVID-19'u tedavi etmek için gerçekleştirilecek araştırmaların kullanımına sundu. Ayrıca BMS portföyündeki COVID-19 ile ilişkili inflamatuar yanıtı etkileyebilecek ve immün yanıt üzerinde etkisi olabilecek ajanlara odaklanarak yakın dönem klinik çalışmalara destek olmak adına çalışmalar gerçekleştiriyor.

 

BMS, COVID-19 salgını kapsamında hastaları ve çalışanlarının güvenliğini korumak için proaktif adımları hayata geçiriyor. Klinik çalışmalarını gerekli regülasyon ve güvenlik önlemlerini alarak yürütüyor.

 

 

BMS Türkiye’de Sağlık Bakanlığı ile 6 uzmanlık ve hasta derneğine bağışta bulunuyor

 

BMS, Türkiye’de salgın kapsamında Sağlık Bakanlığı ile 6 uzmanlık ve hasta derneğine bağışta bulunarak COVID-19 ile mücadeleye destek veriyor.

 

BMS Türkiye Genel Müdürü Ece Kaşıkcı konuyla ilgili olarak; “Koronavirüs dünya genelinde hızla yayılmaya devam ederken, Bristol Myers Squibb olarak yaşadığımız ve çalıştığımız çevreyi korumak ve desteklemek için her türlü önlemi almaya çalışıyoruz. Hayati hastalıklarla mücadele eden hastalarımıza gerekli tedavinin kesintisiz olarak ulaşması için üzerimize düşen rol ve gerekliliklerin herhangi bir aksamaya uğramaksızın devam etmesini sağlamak temel önceliğimizdir. Bu sebeple geçtiğimiz aylardan itibaren faaliyet gösterdiğimiz pazarlara ve klinik çalışmalarımızın bulunduğu bölgelere tedarik sürekliliğini sağlamak üzere alternatif yollar belirledik.

 

Hastaları odağımıza alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz, COVID-19 için çalışmalarımızı da bu çerçevede değerlendiriyoruz. Bristol Myers Squibb olarak hastalarımızın tedaviye erişimini sağlamak için gerekli tüm tedbirleri aldık, almaya da devam edeceğiz.

 

Çalışanlarımız ve toplumun sağlığı açısından aldığımız önlemlerin yanında ekonomik anlamda açıkladığımız desteklerle de bu sürece elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. BMS olarak, toplumların salgının yarattığı zorlukları yönetmesini desteklemek için 6 milyon doların üstünde finansal kaynak ayırdık ve kişisel koruma ekipmanı sağladık. Türkiye’de, Sağlık Bakanlığı ile 6 uzmanlık ve hasta derneğine bağışta bulunarak ülke çapında verilen amansız mücadeleye desteğimizi sürdürmekteyiz. Elbirliğiyle ülkece bu zor dönemi en az kayıpla ve en kısa sürede atlatmak en büyük temennimiz” dedi.

Kaynak:BMS
Hibya Haber Ajansı