news-details

6 Şirket daha yatırım planlıyor

 

Global MD Portföy’ün yönettiği ve Turk Holding’in tek yatırımcı olduğu Turk Holding Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ilk yatırımını yapıyor. Elektronik para şirketi Payfull’un yüzde 50 hissesini 1.8 milyon liraya satın alacak olan fon, satın almalar tamamlandığında bireysel ve kurumsal yatırımcılara da açılacak.

Global MD Portföy Genel Müdürü Barış Subasar, “Bir yıl içinde fonun büyüklüğünü 20 milyon liraya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yolla 6- 7 şirkete yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi.

Yüksek hizmet standartlarıyla sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunan Global Menkul Değerler’in yüzde 100 iştiraki Global MD Portföy’ün yönettiği Turk Holding Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ilk yatırımını yapıyor. Elektronik para şirketi Payfull’un yüzde 50 hissesini 1.8 milyon liraya satın alacak olan fon gelecek dönemde 6-7 şirkete daha ortak olmayı hedefliyor.

Global MD Portföy Turk Holding Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun (ECF) kapalı olarak kurulmuş bir fon olarak faaliyete geçtiğini anlatan Global MD Portföy Genel Müdürü Barış Subasar, fonun odağında gelişime açık şirketlerin olduğunu aktardı. Fonunu tek yatırımcısı olan Turk Holding’ten ilk yatırımı alarak Payfull şirketinin yüzde 50 hissesini alacaklarını anlatan Subasar, “Bir yıl içinde fonun büyüklüğünü 20 milyon liraya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yolla 6- 7 şirkete yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi.

En az yüzde 25 ortak olacak

Fonun 17 yıllık vade ile kurulduğunu ifade eden Barış Subasar, bunun 15 yılı yatırım 2 yılı ise çıkış olarak planlandığını belirtti. Payfull’a yaptıkları 1.8 milyon liralık yatırımın haziran ayı içinde tamamlanacağını kaydeden Subasar, şöyle devam etti: “Şirketlerin geleceğini satın alıyoruz. Yatırım yaptığımız şirketlerin tamamını almayacağız ama en az yüzde 25 ortak olmayı planlıyoruz. Turk Holding’e özel kapalı olan bu fon, satın almalar tamamlandığında bireysel ve kurumsal yatırımcılara da açılacak.”

Global MD Portföy Yönetimi hakkında da bilgi veren Subasar, yurtiçi ve yurtdışında işbirliği fırsatlarını değerlendirerek, sermayelerin Türk finansal sistemine kazandırılmasına aracılık etmek istediklerini söyledi. Global Menkul Değerler’in yüzde 100 iştiraki olduklarını belirten Subasar, “Deneyimli kadromuz ve yenilikçi yaklaşımımız ile hem halihazırda yönetimimizde bulunan fonları sermaye piyasalarında yatırıma yönlendiriyoruz hem de yenilikçi ürünlerle geçmişte olduğu gibi bugün de piyasanın bir adım önünde olarak finansal ürün çeşitliliğine katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı