news-details

“Rise of Empires: Ottoman” dizisinin yönetmeni Emre Şahin BİLGİ’de ağırlandı

“Bizi biz yapan hikayeleri evrensel kodlarla anlatmalıyız”

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, büyük bir başarı elde eden Rise of Empires: Ottoman isimli belgesel dizisinin yönetmeni Emre Şahin’i ağırladı. Osmanlı İmparatorluğu hikâyesinin devam etmesini istediğini belirten Şahin, profesyonel kariyerini dizi/film yönetmenliği üzerine kurmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulundu

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından alt_lab’te düzenlenen etkinliğe katılan yönetmen Emre Şahin, Rise of Empires: Ottoman dizisinin çekim sürecini ve Amerika’dan Türkiye’ye uzanan sinema yolculuğunu katılımcılarla paylaştı. Kadrosunda Cem Yiğit Üzümoğlu, Tuba Büyüküstün, Birkan Sokullu, Selim Bayraktar gibi Türkiye’nin önemli oyuncularının ve Prof. Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa Gürkan gibi tarihçilerinin bulunduğu dizi, dünya çapında izleyici buldu. Serinin devamında farklı imparatorluk hikayelerinin düşünüldüğünü belirten yönetmen Emre Şahin, Osmanlı İmparatorluğu’nun hikayesinin devam etmesini istediğini paylaştı.

“Global için lokal yapımlar”

Bu alanda kariyer yapmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulunan Şahin, “Amazon, HBO, Netflix gibi dijital yayın kanallarının artışıyla birlikte ülkemizde de sektörde büyük bir talep oluştu. Bu nedenle senaryo yazarlığı, yönetmenlik alanında kendini geliştirmiş insan gücüne olan ihtiyaç giderek artıyor ve bunun yetişen yeni nesil için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

Özeleştiri yapabilmenin önemini vurgulayan Şahin “Projenizi, fikrinizi tüm detaylarıyla dikkatlice düşünerek geliştirmeli ve son haline getirmelisiniz. Uzun, çok çalışmayı ve sabırlı olmayı gerektiren bir süreç. Önemli olan bizi biz yapan lokal hikayeleri ortaya çıkararak bu hikayeleri belli standartlarda uluslararası, evrensel dilde aktarabilmektir” dedi. Şahin, “Pratik olması açısından uyarlamayı tercih edebilirsiniz. Genelde uyarlamalarda daha hızlı bir süreç işler. Yeni bir hikaye için insanları ikna etmek biraz daha zorlu olabiliyor” tavsiyesinde bulundu.


Hibya Haber Ajansı